Saša Radović kandidat za direktora To Montenegra

Najozbiljniji kandidat za izvršnog direktora To Montenegra je Saša Radović, saznaje Pobjeda. Prema saznanjima te redakcije, Vlada bi na sjednici trebala da izabere Radovića za prvog čovjeka nacionalne avio-kompanije.

Radović je bio višegodišnji direktor Nacionalne turističke organizacije, a bio je i predsjednik Odbora direktora Budvanske rivijere.

Dužnost v. d. direktora je, od odlaska Predraga Todorovića 31. marta, obavljala Dragana Frantov Nikolić, kojoj je početkom oktobra istekao mandat. Imenovanje direktora trenutno je u nadležnosti Vlade, a bord je nedavno predložio da se statut kompanije uskladi sa zakonom i tako im se omogući da oni imenuju direktora, što Vlada još nije prihvatila.

Pobjeda je juče objavila da je bord To Montenegra dopisom obavijestio Vladu da kompaniji prijeti kriza likvidnosti najkasnije do jeseni naredne godine, te da nema budućnost sa dva aviona u floti, a nabavku novih ne može da obezbijedi, dok samo za radove na motorima u narednih pet godina treba da izdvoji 27 miliona dolara, zbog čega se mora uvesti u proces restrukturiranja.

Izvor: Pobjeda

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.