Predsjednik Upravnog odbora CKB-a Tamas Kamarasi novi predsjednik Savjeta stranih investitora

Predsjednik Upravnog odbora CKB banke, Tamas Kamarasi, novi je predsjednik Savjeta stranih investitora (Montenegrin Foreign Investors’​ Council (MFIC).

On je na pomenutu funkciju izabran glasovima svih prisutnih predstavnika kompanija na juče održanoj godišnjoj skupštini Savjeta stranih investitora Crne Gore, naveli su iz CKB banke.

U svom pozdravnom govoru, osvrnuo se na izazove u radu Montenegrin Foreign Investors’​ Council (MFIC) i istakao: „Imajući u vidu da su direktne strane investicije jedan od pokretača privrednog razvoja Crne Gore, moramo zauzeti značajniju poziciju u procesima donošenja odluka koje utiču na naše poslovanje i na ekonomiju zemlje. Na to nas obavezuje i složenost ekonomske i političke situacije, kao i trenutna investiciona klima. Savjet stranih investitora mora biti pokretač intenzivnije saradnje svih bitnih faktora u društvu, kako bismo došli do pozitivnih zakonskih i sistemskih rješenja. Nastojaću da u ovom procesu pružim maksimalan doprinos i vjerujem da mogu računati na podršku svih članova Savjeta stranih investitora Crne Gore”.

Na godišnjoj sjednici Montenegrin Foreign Investors’​ Council (MFIC) izglasan je i novi Odbora direktora koji čine: Branko Mitrovic (One Crna Gora), Martin Leberle (NLB Banka Podgorica), Vasilis Panagopoulos (Jugopetrol AD) i
Dejvid Margason (Porto Montenegro).

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.