Predsjednik Upravnog odbora CKB-a Tamas Kamarasi novi predsjednik Savjeta stranih investitora

Dodajte komentar

Predsjednik Upravnog odbora CKB banke, Tamas Kamarasi, novi je predsjednik Savjeta stranih investitora (Montenegrin Foreign Investors'​ Council (MFIC).

On je na pomenutu funkciju izabran glasovima svih prisutnih predstavnika kompanija na juče održanoj godišnjoj skupštini Savjeta stranih investitora Crne Gore, naveli su iz CKB banke.

U svom pozdravnom govoru, osvrnuo se na izazove u radu Montenegrin Foreign Investors'​ Council (MFIC) i istakao: „Imajući u vidu da su direktne strane investicije jedan od pokretača privrednog razvoja Crne Gore, moramo zauzeti značajniju poziciju u procesima donošenja odluka koje utiču na naše poslovanje i na ekonomiju zemlje. Na to nas obavezuje i složenost ekonomske i političke situacije, kao i trenutna investiciona klima. Savjet stranih investitora mora biti pokretač intenzivnije saradnje svih bitnih faktora u društvu, kako bismo došli do pozitivnih zakonskih i sistemskih rješenja. Nastojaću da u ovom procesu pružim maksimalan doprinos i vjerujem da mogu računati na podršku svih članova Savjeta stranih investitora Crne Gore”.

Na godišnjoj sjednici Montenegrin Foreign Investors'​ Council (MFIC) izglasan je i novi Odbora direktora koji čine: Branko Mitrovic (One Crna Gora), Martin Leberle (NLB Banka Podgorica), Vasilis Panagopoulos (Jugopetrol AD) i
Dejvid Margason (Porto Montenegro).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *