Podgorica Investment Days: Potencijali predstavljeni privrednicima iz Italije i Albanije

Dodajte komentar

Glavni grad nastavio je „Podgorica Investment Days” – ciklus prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima.

Službe gradskog menadžera i za međunarodnu saradnju, sa Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori “Konfindustrija Montenegro”, organizovali su prezentaciju investicionih potencijala Podgorice za poslovne ljude iz Italije, Albanije i Crne Gore.

Kako su naveli iz Glavnog grada, to je bila prilika za predstavljanje različitih projekata koji itekako doprinose poslovnom ambijentu Podgorice, kao i za povezivanje uspješnih ljudi koji svoj posao razvijaju van Crne Gore. Učesnicima su se obratili gradski menadžer mr Marjan Junčaj, rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović i izvršni direktor Kofindustrije Montenegro Marko Đinđinović.

Junčaj je zahvalio svima na saradnji i prisustvu, te prezentovao projekte koji mogu biti interesantni kako fondovima, tako i individualnim investitorima, sa posebnim akcentom na zelenu i plavu ekonomiju i održivi razvoj. Šćepanović i Đinđinović su naglasili da su veoma zadovoljni saradnjom, te da se posljednjih godina – upravo zahvaljujući ovakvim događajima – otkrivaju investicioni potencijali glavnog grada stranim tržištima i pojedincima koji Podgoricu sve više prepoznaju kao urbanu i atraktivnu turističku i privrednu destinaciju.

Delegacija privrednika iz Albanije i Italije bila je zainteresovana za različite segmente projekata iz segmenta zelene ekonomije, njenog rasta i implementacije u Podgorici, a ovu priliku iskoristili su da se povežu sa institucijama i poslovnim krugovima iz Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *