Francuska odlikovala Rajka Uskokovića ordenom viteza Nacionalnog reda

Dodajte komentar

U okviru konferencije posvećene borbi protiv sajber kriminala, potencijalnim opasnostima i iskustvima Francuske, koju je danas organizovalo Udruženje francusko-crnogorskih kompanija u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, ambasador Francuske gospodin Kristijan Timonije uručio je Rajku Uskokoviću orden viteza Nacionalnog reda za zasluge.

Ambasador je istakao da ovo odlikovanje nije samo znak zahvalnosti za jačanje ekonomskih i prijateljskih veza između dvije zemlje i značajne rezultate Udruženja francusko-crnogorskih kompanija, na čijem je Uskoković čelu od njegovog osnivanja 2017. godine, već i “priznanje njegovoj izuzetno uspješnoj karijeri”.

U kratkoj biografiji lauerata navodi se da je Uskoković, nakon studija u Kotoru i usavršavanja u oblasti saobraćaja na prestižnim institutima u inostranstvu, veliki dio profesionalnog puta posvetio razvijanju ekonomskih odnosa između dvije zemlje: od 2003. do 2013. godine kao predstavnik nacionalne kompanije Montenegro Airlines u Parizu, a zatim renomirane francuske kompanije Valgo u Crnoj Gori.

“Istovremeno je intezivno radio na približavanju postojećih crnogorskih standarda iz oblasti saobraćaja i ekologije najboljoj međunarodnoj praksi. Pomenuti rezultati ne bi bili mogući bez ličnih kvaliteta Uskokovića, njegove otvorenosti, posvećenosti, upornosti i velikodušnosti, što prepoznaju svi koji imaju priliku da sa njim sarađuju”, naveli su iz Ambasade Francuske.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *