Anketa: Građani Podgorice o otvaranju Burger King-a i opstanku lokalnih lanaca brze hrane

Dodajte komentar

Bilbordi širom Podgorice uveliko najavljuju otvaranje prvog Burger King restorana, svjetski poznatog lanca brze hrane, čiji dolazak u Crnu Goru je zvanično saopšten krajem oktobra ove godine.

Uzimajući u obzir popularnost i uticaj na tradicionalnu gastronomsku ponudu, građani glavnog grada različito komentarišu pojavljivanje zapadnog konkurenta na domaćem tržištu.

,,Mislim da će ga Calimero i Gurman pobijediti, kao i što su Mekdonalds (McDonald’s) prošli put. Njegujemo domaće“, poručio je jedan Podgoričanin.

,,Sve zavisi od konkurencije. Prvih nedjelju dana biće dosta gostiju, a poslije toga ne“, takođe smatra građanin Podgorice.

,,Opstaće Burger King i ostali pored njega“, ubijeđen je sugrađanin.

,,Znate kako, u Sarajevu, gdje su ćevapi i bureci najbolji na svijetu, tamo isto postoji Mekdonalds. Velike lance ne možemo da spriječimo, ali možemo da utičemo na edukaciju našeg podmlatka i ukažemo im na pravi put“, objasnio je otac kojeg smo sreli u popodnevnoj šetnji sa sinovima.

Iako i dalje nijesu saopšteni datum i mjesto otvaranja prvog restorana, prema nezvaničnim izvorima, spekuliše se da bi to mogla biti atraktivna lokacija na Zabjelu.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *