Adriatic 42: Uspješno završen servis najveće jahte na svijetu Black Pearl

Dodajte komentar
default

Najveća jahta na svijetu S/Y Black Pearl napustila je nedavno plutajući dok kompanije Adriatic 42 u Bijeloj, nakon što je završen njen servis.

Upravo je ova megajahta bila prva koja je servisirana u ovom jedinstvenom objektu za remont i popravku najvećih plovila na svijetu.

Podsjetimo, Adriatic 42 zvanično je otvoren 28. oktobra. Uoči otvaranja, u plutajući dok stigla je jahta Black Pearl, a za njen servis bilo je potrebno 14 dana.

Svoja iskustva iz Adriatic 42, te kako su tekle pripreme servisa za jednu od najzahtjevnijih jahti u smislu remonta, podijelili su kapetan, menadžer i glavni inženjer ove megajahte.

Kako su naveli, kompanija Adriatic 42 pokazala je apsolutni profesionalizam i punu posvećenost u realizaciji vrlo zahtjevnog posla.

„Adriatic 42 je imao savršen raspored za nas, posebno u pogledu našeg plana krstarenja do kraja godine, jer će Black Pearl, po prvi put, ploviti do Kariba. Imali smo jako dobar sastanak sa timom iz kompanije Adriatic 42, sa Drydocks World Dubai menadžmentom, koji su do detalja definisali upravljenje projektom na najbezbjedniji način. Adriatic 42 je sve dodatne radove uspio da upakuje u naš plan, tako da nije bilo produženja rokova, što je vrlo važno za nas i za tim, zbog predstojeće promjene vremenskih prilika. Pored toga, cijena je za nas bila vrlo povoljna i atraktivna“, kazao je menadžer S/Y Black Pearl Derek Munro.

Black Pearl je trojarbolni jedrenjak, dug 107 metara sa modernim takozvanim DynaRig sistemom upravljanja jedrima. Ima tri velika jarbola napravljena od karbonskih vlakana.

Iz kompanije Adriatic 42 poručuju da je ovakav impozantni ploveći objekat ponovo otvorio novu, moderniju i održiviju eru remonta brodova u Bijeloj.

„Čast nam je što smo na samom početku razvoja Adriatic 42 servisirali najveću jahtu na svijetu. Bez sumnje, to ne bi bilo moguće da iza svega ne stoje koncesionari PM Holdings LLC, odnosno kompanija Investment Corporation of Dubai (ICD) i Drydocks World Dubai. Ove kompanije, u jahting svijetu, sinonim su za pouzdanost i najbolju moguću uslugu, po najvišim svjetskim standardima. Upravo smo to pružili prilikom servisa Black Pearl i pokazali zašto je Adriatic 42 zaista zamajac za ponovni razvoj jahting remonta u Crnoj Gori“, poručuju iz kompanije.

Kako su naveli, remontne aktivnosti se nastavljaju na novom brodu, koji je već u plutajućem doku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *