PKCG i AMM potpisali Sporazum o saradnji 

Predsjednici Privredne komore dr Nina Drakić i Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju za kreiranje i dostizanje još povoljnijeg poslovnog ambijenta, te unapređenje i podizanje saradnje dvije poslovne asocijacije.

Kako je istaknuto nakon potpisivanja tog dokumenta, ključne oblasti saradnje biće proučavanje i praćenje privrednih tokova, razmjena znanja, ekspertiza i dobrih praksi, stručna pomoć, zajedničko učešće u projektima, pravovremene i kvalitetne informacije za članstvo radi pronalaženja potencijalnih partnera i njihovog međusobnog povezivanja. Takođe, organizovaće zajedničke događaje koji promovišu privredne djelatnosti i edukativne sadržaje, etičke vrijednosti, standarde korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika.

“Privredna komora, kao krovna privredna organizacija, a u cilju izgradnje kapaciteta i održivosti AMM-a kao krovne menadžment i menadžerske organizacije, dati pomoć i podršku u skladu sa svojim mogućnostima i programskim ciljevima, uključujući i realizaciju projekata Izbora najuspješnijih menadžera/ki i preduzetnika/ca godine i digitalnog samita DigitalOn”, navodi se u Sporazumu.

“Vidim veliku mogućnost saradnje u zajedničkoj organizaciji različitih skupova i edukativnih aktivnosti, kao i u pružanju podrške privredi u procesu digitalne transformacije”, istakla je predsjednica Komore Nina Drakić.

Ona je upoznala predstavnike AMM da Komora radi na digitalizaciji svojih usluga, te da je dugoročni cilj da napravi centar za digitalnu transformaciju koji bi podržavao ove procese naročito u malim i srednjim preduzećima.

Predsjednik Asocijacije menadžera Budimir Raičković ističe bliskost dvije krovne institucije.

“Naše asocijacije su veoma srodne i mogu pružiti uzajamnu podršku naročito na polju razvoja ljudskih resursa, menadžerskih i liderskih znanja, edukacija, unapređenja privrednog ambijenta, razmjene iskustava i digitalnoj transformaciji”, kazao je Raičković.

On je pozvao Komoru da zajednički doprinesu dodatnoj afirmaciji skupova koje Asocijacija menadžera organizuje – HR MeetUp i DigitalOn, ističući njihov značaj za cjelokupnu privredu.

Na sastanku koji je organizovan povodom potpisivanja sporazuma bili su i potpredsjednik Privredne komore Dragan Kujović, generalni sekretar Mitar Bajčeta i savjetnik predsjednice Dragoljub Bulatović, zatim predsjednik Skupštine AMM Slavoljub Popadić, potpredsjednik AMM za oblast razvoja preduzetništva Radovan Radulović i izvršna direktorica ove asocijacije Anđela Radosavović.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

One comment

  1. Hahahaha kao i uvijek iz šupljeg u prazno… Samo im nedostaje ministar finansija…

Leave a Reply

Your email address will not be published.