Mercedes će naplaćivati 1.200 dolara godišnje da ubrza automobile

Dodajte komentar

Janis Joplin je svojvremeno molila više biće da joj kupi “mercedes-benz”. Da je danas živa, morala bi i da plati godišnju pretplatu da joj auto ide brže.

Mercedes-Benz AG pokušava da proda kupcima svojih električnih limuzina EQ godišnju pretplatu na dodatak koji košta 1.200 dolara i otključava funkciju koja je već integrisana u ova luksuzna vozila. Kupovinom pretplate će se smanjiti vrijeme potrebno da se dođe od nule do 60 milja na sat za nešto manje od jedne sekunde. Opcija će se deaktivirati ako klijent ne obnovi pretplatu za narednih 12 mjeseci.

“Fino podešavanje električnih motora povećava maksimalnu snagu motora vašeg ‘mercedes-EQ-a’ za 20 do 24 odsto”, navodi se na stranici za takozvanu pretplatu na povećanje ubrzanja u onlajn prodavnici kompanije. “Broj obrtaja je takođe povećan, omogućavajući vašem vozilu da se ubrza znatno brže i snažnije.”

Naplaćivanje kupacima za funkciju koja već postoji je hrabar potez ovog premijum proizvođača automobila. Sličan potez njemačkog rivala BMV AG ranije ove godine loše je prošao pošto je kompanija pokušala vlasnicima automobila da proda pretplatu od 18 dolara mjesečno za grijanje sjedišta.

Proizvođači automobila pokušavaju da uvedu usluge koje kupci mogu sami da izaberu s vremena na vreme kako bi proširili i povećali prihode. To bi moglo da se odnosi i na buduće ponude kao što su automatizovane usluge vožnje pošto softver u vozilima postaje sve napredniji.

Mercedes nudi ovu funkciju na nekim od svojih najpoznatijih modela sedan EQS i EQS SUV, kao i na nekim od svojih limuzina EQE i SUV modela EQE.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *