Zatvoren Forum Fajnenšel strit 2022.

Dodajte komentar

Godišnji Forum Fajnenšel strit 2022. godine otvoren je 21. novembra u Pekingu, a zatvoren juče.

Ovaj forum je važan godišnji događaj u kineskom finansijskom sektoru. Ove godina obilježava se 30. godišnjica izgradnje finansijske ulice u Pekingu, koja simbolizuje vodeću ulogu Pekinga u finansijskom sektoru u cijeloj zemlji.

U proteklih 10 godina, ukupna finansijska sredstva su se povećala od 85 biliona (milion miliona) juana, odnosno 11,87 biliona američkih dolara do 190 biliona juana, čime je finansijska trgovina postala najveća industrija u kineskoj prijestonici, naveo je Li Venhong, direktor Pekinške administracije za nadzor nad lokalnim finansijama.

Ćijen Juđun, predsjednik UBS Kine je naveo na ceremoniji zatvaranja preko video linije da je proteklih 30 godina bilo putovanje kroz otvaranje, reforme i inovacije za kineska kapitalna tržišta. Dakle, od 2018. godine, Kina je znatno smanjila barijere za inostrane investitore pri pristupanju kineskom tržištu. On je rekao:

„Nama je veoma drago da vidimo da inostrane finansijske institucije imaju sve više novih prilika u Kini”, očekujući se da će Kina nastaviti finansijsko otvaranje.

Džang Sijangčen, zamjenik generalnog direktora Svjetske trgovinske organizacije je naveo da je finansijski jaz u 2020. godini iznosio 1,7 biliona američkih dolara, a preduzeća male i srednje veličine su pod najvećem uticajem. Dakle, finansijska usluga je ključni dio u globalnoj trgovini, a stručnjaci hoće da smanje barijere u ovom sektoru, tako da promovišu međunarodni razvoj i otvaranje u finansijskom sektoru.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *