Ski centar Kolašin 1600 sezonu dočekuje spremno i u punom kapacitetu

Dodajte komentar

“Od svih ski centara kojim gazduju Skijališta Crne Gore, zimsku turističku sezonu spremno dočekuje i u punom kapacitetu ski centar Kolašin 1600. Ski centri Žarski i ski centar Cmiljača su u fazi izgradnje”, kazao je za naš portal direktor Skijališta Đuro Milošević.

Ljetnja sezona je, kako je kazao, bila odlična uvertira da i više nego spremni dočekaju zimsku sezonu i dovoljnu količinu snijega, kako bi počeli sa istom.

“Kao što smo već i rekli, ljetnja sezona je bila izuzetno uspješna, ski centar Kolašin 1600 je bio veoma posjećen u toku ljetnjeg perioda, a sve zahvaljujući bogatom sportskom, kulturnom i muzičkom programu”, kazao je Milošević.

Tradicionalno, najbrojni posjetioci na Skijalištima do sada su bili domaći i gosti iz okruženja. Međutim, Milošević se nada da će se situacija promijeniti jer je ostvaren proboj na druga tržišta.

“Održali smo brojne b2b sastanke sa tur operatiorima iz regiona, a takođe i iz Baltičkih zemalja, Francuske, Švajcarske, Mađarske, tako da će profili gostiju ove godine biti mnogo raznovrsniji”, navodi Milošević.

Tokom predstojeće zimske turističke sezone planiran je svakodnevni animatorski, takmičarsko sportski i zabavni muzički program, za koji će ove godine biti zaduženi eminentni di-džejevi regiona.

“Program će biti svojevrsan odgovor na zahtjeve modernih i savremenih posjetilaca, pa će u njemu biti uvrštene predstave i animatorski program za djecu. Cilj je svakako da se stvori specifičan i prepoznatljiv ambijent u kome će se svi dobro zabaviti i uživati ove zime na ski centru Kolašin 1600”, kazao je Milošević za Bankar.

U cilju obogaćivanja ponude iz Skijališta ističu da je fokus kompanije ove godine bio umrežavanja domaćih i regionalnih zimskih centara.

“Potpisani su ugovori koji vlasnicima sezonskog ski pass-a omogućavaju pravo na besplatno trodnevno skijanje na ski centrima u regionu, i to sa: Skijalištima Srbije, OC Jahorina, ski centrom Popova Shapka, ski centrom Bjelašnica. Ovaj ugovor funkcioniše po principu reciprociteta, tako da vlasnici sezonskih ski karata na pomenutim ski centrima takođe mogu iskoristiti pravo uzastopnog trodnevnog skijanja na ski centrima Kolašin 1600, Savin kuk i Vučje”, kazao je Milošević.

Vještački snijeg sljedeće sezone?

Kada je riječ o dugo najavljivanom sistemu vještačkog osnježavanja Milošević je kazao bilo planirano kapitalnim budžetom ali da će morati da sačeka narednu godinu

“Predlogom kapitalnog budžeta predviđeno je 4,5 miliona za vještačko osnježavanje, ukupno 24 miliona za Skijališta Crne Gore. Ove godine nažalost neće biti vještačkog osnježavanja, a mi kao firma smo krajnji korisnici istog i nadamo se da će biti sledeće sezone biti spremno za upotrebu”, zaključio je Milošević.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *