Ministarstvo nauke i tehološkog razvoja: Deset pozitivno ocijenjenih projekata za ranu fazu razvoja startapova

Dodajte komentar

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je danas listu deset pozitivno ocijenjenih prijava sa Javnog konkursa za grantove za ranu fazu razvoja startapova koji je trajao od 27. juna do 28. septembra, u skladu sa Programom za inovacije 2021-2024.

Kako su naveli, pristigle su 33 prijave koje su prošle provjeru formalne ispunjenosti uslova, a zatim i evaluaciju u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za imenovanje eksperata i postupku ocjene inovacionih programa i projekata.

Naziv projekta
Upgrade of innovation solution

in occupational medicine

Development of Transparent Online Market of Solar Energy Services
RECREWTY
Artificial Intelligence

Smart Irrigation System

Zbor
Flash Financial Platform
StartupX
Bebeep
OLIVE EXTRACT 1000
Artos

“Oko 58 odsto prijava kandidovano je od strane startapova koji već posluju na tržištu i upisani su u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), dok ostatak čine neformalni startap timovi, koji su, u slučaju pozitivne evaluacije po ovom konkursu, u obavezi da se registruju kod CRPS i upišu u Registar inovacione djelatnosti”, precizirali su iz MNTR te dodali da će ugovori biti potisani do kraja godine, a početak implementacije projekata očekuju u januaru 2023. godine.

Javni konkurs bio je namijenjen sufinansiranju startap projekata digitalnih rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Ukupan iznos podrške u 2022. godini je 200.000 eura, a MNTR dodjeljuje pojedinačne iznose od 6.000 do 20.000 eura. Budući korisnici granta moraju da obezbijede sredstva za 20 odsto finansijskih potreba, čime se “stimuliše ulaganje u inovacionu djelatnost”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *