Crna Gora ima ogroman potencijal za poslovna putovanja

Crnogorski kongresni biro, u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG), učestvovao je na specijalizovanom događaju za industriju kongresnog turizma “Meet the Bidder”, koji okuplja turoperatore iz oblasti kongresnog turizma i one specijalizovane za luksuzna putovanja, kako iz Poljske tako i iz drugih zemalja širom svijeta.

Sastanci koje su održale predstavnice Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG predstavljaju odličnu priliku za sticanje novih kontakata i kreiranje poslovnih mogućnosti za upoznavanje zainteresovanih strana sa različitim oblicima aktivnosti koje je moguće realizovati u Crnoj Gori. Na taj način je prezentovana visokokvalitetna ponuda hotela i mjesta za događaje, jedinstvene atrakcije, znamenitosti zemlje, kao i noviteti u ponudi.

Tom prilikom, iskazano je veliko interesovanje za ponudu destinacije, buduću saradnju sa NTO CG i organizaciju događaja u Crnoj Gori. Turoperatori iz oblasti kongresnog turizma, ali i oni koji su specijalizovani za luksuzna putovanja poručili su da će sa zadovoljstvom Crnu Goru preporučiti svojim klijentima.

“Drago mi je da sam imala priliku da se putem prezentacije upoznam sa ponudom Crne Gore, budući da je ovo je jedan od evropskih regiona sa kojim još uvijek nijesmo u potpunosti upoznati, dok već sarađujemo sa zemljama iz tog regiona. Crna Gora djeluje kao zemlja koja ima puno da ponudi u pogledu prirode, mjesta za događaje i hotelskih kapaciteta i apsolutno odgovara onome što moji kijenti traže”, poručila je direktorica kompanije Congress Consulting Management Group iz Danske, Loni Gulliksen.

Direktor kompanije Corporate Events iz Indije Deepak Jagtiani smatra da Crna Gora zaista djeluje kao idealna zemlja za organizaciju događaja, male korporativne grupe, ali i za odmor, ističući da je posebno zainteresovan za luksuzni segment crnogorske turističke ponude.

“Impresionirala me informacija da je moguće istog dana kupati se u moru i posjetiti planine, ali me raduje i što je to destinacija sa preko 240 sunčanih dana u godini. Zapravo, već sjutra putujem u Crnu Goru i unaprijed se radujem da vidim uživo sve ljepote ove zemlje”, kazao je Jagtiani.

Predstavnice Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG održale su sastanke sa kompanijama iz Francuske, Poljske, Danske, Indije i Velike Britanije, te predstavnicima Poljskog udruženja organizatora incentive putovanja, Indijskog udruženja turističkih eksperata – IATTE. Događaju su prisustvovali i predstavnici crnogorske turističke privrede, koji su takođe održali mnogobrojne sastanke.

“Meet the Bidder” održava se od 2012. godine tri puta godišnje – u martu, junu i novembru, a do sada je na njemu učesetvovalo više od 600 kompanija, institucija i udruženja. Vremenom su postali sve popularniji i posjećeniji, dokazujući da i u eri interneta, ništa ne može da zamijeni direktan kontakt između potencijalnih poslovnih partnera.

Check Also

Rudović: Uvećanje dnevnice do 80 odsto za rad nedjeljom za zaposlene u medijima bi se kosilo sa važećim zakonom

Direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Neđeljko Rudović saopštio je da bi se uvećanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.