Vuković još četiri godine na čelu NLB Komercijalne banke

Dodajte komentar

Narodna banka Srbije dala je saglasnost da Vlastimir Vuković i Dejan Janjatović po drugi put budu predsjednika odnosno zamjenika predsjednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, sistemske banke na tržištu Srbije i članice najveće regionalne finansijske grupacije NLB Grupe.

Kako ističu iz uprave ove finansijske institucije, novi mandat od četiri godine povjeren im je na osnovu višedecenijskog iskustva, znanja i ekspertize – čvrstih temelja na kojima su, nakon jednog od najsloženijih i najuspješnijih integracionih procesa ikada sprovedenih u regionu, NLB i Komercijalna banka krajem aprila spojene u NLB Komercijalnu banku.

„Sa sjedištem i isključivim strateškim fokusom na region, NLB Grupa ima jedinstven geografski otisak. Zbog toga je ekspanzija poslovanja u Srbiji, kao najvećem regionalnom tržištu, za nas bila svojevrsna prekretnica. Uprkos veoma izazovnom tranzicionom periodu, NLB i Komercijalna, a zatim i nova NLB Komercijalna banka zabilježile su istorijske rezultate – rast iznad svih planova i predviđanja i u svim ključnim segmentima poslovanja. Najvažnije, održivim i odgovornim poslovanjem, koje počiva na dubokom poznavanju industrije, opravdali su povjerenje gotovo milion klijenata, koji su sada dio naše NLB porodice“, istakao je Blaž Brodnjak, izvršni direktor NLB Grupe.

On je dodao da su profesionalizam, znanje i nepokolebiva posvećenost, koju je pokazao čitav tim NLB Komercijalne banke, “najveća garancija budućih uspjeha”.

„Nakon integracije, NLB Komercijalna banka otvara novo uzbudljivo poglavlje, koje će ispisati potpunom transformacijom poslovnog modela, načina razmišljanja i rada. Ovaj složen i izazovan proces podrazumeva izlazak daleko izvan zone komfora – revidiranje i optimizaciju svih procedura, digitalizaciju proizvoda i usluga, i postavljanje održivost u centar poslovnih odluka. Uvjereni smo da će tim NLB Komercijalne banke nadmašiti izvanredne rezultate integracije i da ćemo uskoro svjedočiti njihovom novom agilnom i potpuno održivom modelu rada“, naveo je Brodnjak.

On je čestitao cijelom timu na dosadašnjem uspjehu, koji vidi kao “snažnu motivaciju za čitavu NLB porodicu”, a njima i na novom mandatu.

Vlastimir Vuković i Dejan Janjatović, za predsjednika i zamjenika predsjednika Izvršnog odbora Komercijalne banke imenovani su nakon akvizicije ove banke od strane NLB, početkom 2021. godine, kako bi upravljali jednim od najzahtjevnijih procesa u srpskom finansijskom sektoru, ali i šire – integracijom Komercijalne banke sa NLB Bankom. Iskustvo i ekspertizu za složen proces spajanja različitih sistema, poslovnih kultura i vrijednosti, ali i najboljih poslovnih praksi i rješenja za klijente obije banke, sticali su tokom više od dvije decenije rada u finansijskom i bankarskom sektoru.

Njihov prvi mandat ostaće upamćen ne samo po jednom od najuspješnijih bankarskih spajanja ikada sprovedenih u regionu, već i po istorijskim poslovnim rezultatima, kao i brojnim inicijativama u pravcu održivog poslovanja, ali i održivije budućnosti čitavog tržišta, kojima je nova NLB Komercijalna banka potvrdila sistemsku ulogu u Srbiji.

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *