Damjanović uskoro u posjeti Francuskoj

Pored namjere da i dalje pruža podstek evropskom putu, Francuska je spremna da Ministarstvu finansija pruži tehničku pomoć u oblastima za koje se utvrdi da bi  iskustvo ove zapadne zemlje najviše moglo koristiti.

To je rečeno tokom današnjeg susreta resornog ministra mr Aleksandra Damjanovića sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom i šefom regionalnog ekonomskog odjeljenja za Zapadni Balkan Pjerom Granžuanom.

“Ministar Damjanović bliže je upoznao sagovornike sa finansijskom situacijom u Crnoj Gori, predlogom budžeta za 2023. godinu za koji je kazao da očekuje da bude usvojen, kao i mehenizmima za koje se Vlada opredijelila u cilju očuvanje finansijske stabilnosti. U okviru analize postojeće privredne saradnje, fokus je stavljen na oblasti carina, upravljanje slobodnim carinskim zonama, te saobraćajnu infrastrukturu”, istaknuto je iz MF, uz konstataciju da je potrebno raditi na ekonomskom približavanju Crne Gore i Francuske.

Mogućnosti intenziviranja saradnja biće detaljno razmatrane i formalizovane tokom predstojeće zvanične posjete Damjanovića Francuskoj.

Check Also

Pogledajte najnoviju Bloombergovu listu milijardera

Najnovija Blumbergova lista milijardera nje donijela novina kada je u pitanju prva petorka. Na prvom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.