Ako bude potrebno, CBCG će uvesti nove prudencijalne mjere

Dodajte komentar

Zbog ogromne neizvjesnosti i pratećih rizika, Centralna banka Crne Gore pomno i na dnevnom nivou prati sva dešavanja kako bi, u slučaju potrebe, blagovremeno reagovala i razmotrila potrebe uvođenja novih prudencijalnih mjera na mikro i makro planu, istakao je guverner dr Radoje Žugić.

Tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom i šefom Regionalnog odjeljenja za Zapadni Balkan u Ambasadi Francuske Pjerom Granžuanom, on je predstavio ekonomsku situaciju u zemlji, sa posebnim fokusom na bankarski sektor.

I ovom prilikom je istakao kako indikatori bankarskog poslovanja potvrđuju da je u godini koja se bliži kraju očuvana stabilnost bankarskog sektora.

“Zdrav i stabilan bankarski sektor preduslov je razvoja ekonomije. Istaknuta je i potreba rješavanja aktuelnih ekonomskih i fiskalnih ranjivosti, za šta je neophodno da se, što je prije moguće, uspostavi politički dijalog, zasnovan na demokratiji i poštovanju Ustava i zakona”, saglasni su učesnici sastanka.

Tema razgovora bila je imeđuinstitucionalna i regionalna saradnja na unapređenju borbe protiv sajber kriminala, koji predstavlja jednu od najvećih globalnih prijetnji savremenog doba. 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *