Effeti concept store: Uz podršku IRF-a zastupljeni novi brendovi u CG

Na prostoru savremenog, Central point kvarta u Podgorici, gdje velelepni objekti mijenjaju obrise nekadašnje industrijske zone, svoj poseban kutak našao je i butik Effeti concept store. U pažljivo kreiranom ambijentu, koji odiše sofisticiranošću i najkvalitetnijim modnim komadima, dočekuje nas vlasnica Ana Radunović Šebek.

,,Radi se o trgovini, koja se bavi uvozom ručno rađenih muških cipela. Riječ je o poznatom brendo Mojo koji radi preko 25 godina. Italijanska je koža i đonovi. Izrada se radi u Srbiji. Oni su već prepoznati na tržištu, kako regiona, tako i Evropske unije. Meni je zadovoljstvo da od sad imamo i u Podgorici tako nešto. Osim muškog brenda Mojo, naravno da smo mislili i na dame, na ženski dio populacije. Imamo brend Hana Balu koji je unikatan brend, koji se radi po mjeri, po želji, po svakoj osobi pojedinačno,“ objašnjava Radunović Šebek.

Da svakom početniku, koji se osmijeli da uđe u preduzetničke vode, treba dati vjetar u leđa, stav je i Investiciono-razvojnog fonda (IRF), čiji se tim zalaže za što veću prepoznatljivost poslovnih poduhvata na čijem čelu su žene.

,,IRF je kroz program podrške ženama u biznisu ovaj dio podržao sa 75 % ukupne investicije, što je meni umnogome olakšalo početak i uopšte da donesem odluku da krenem u sopstveni biznis. Saradnja je od samog početka bila jako dobra. Bili su jako kooperativni. Mislim da na kraju imamo projekat na obostrano zadovoljstvo,“ tvrdi vlasnica Effeti concept stora.

Naklonost IRF-a prilikom kreiranja pristupačnog modela poslovne saradnje i obezbjeđivanje dugoročnih rokova otplate, kriterijumi su koji privlače sve veći broj biznis entuzijasta.

,,Svakako da bih preporučila za početnike u biznisu IRF, prije nego komercijalne banke. Smatram da su uslovi kredita mnogo povoljniji. Ima grejs period i kamatne stope su jako niže. Pogotovo za žene u biznisu smatram da je ovaj projekat koji oni imaju jako dobar i povoljan,“ zaključuje Radunović Šebek, koja uveliko razmišlja o širenju mreže maloprodajnih objekata duž crnogorskog primorja.

 

Check Also

Šta nas čeka?

U francuskom i nekim drugim jezicima poput mog slovenačkog postoje dve reči za „budućnost“ koje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.