Završeno regionalno takmičenje Telekom eSport Championship

Dodajte komentar

Prvo regionalno eSport takmičenje – Telekom eSport Championship – koje su pokrenuli Crnogorski Telekom, Hrvatski Telekom i Makedonski Telekom za gaming entuzijaste iz Crne Gore, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, ali i iz cijelog regiona, imalo je svoje veliko finale ovog vikenda.

U višemjesečnom takmičenju učestvovala su 1.366 igrača, koji su svoje znanje i vještine pokazali kroz faze kvalifikacija i lige. Nakon više od 220 sati streamova na Telekom eSports Twitch kanalima, najbolji su se plasirali u veliko finale.

U tri igre, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22 takmičilo se šest finalista, a pobjednici su Teo Radman (FIFA22), prošlogodišnji pobjednik Hrvatske Telekom e-Lige, 0to100 (CS:GO) i Seikoopaths (Rocket League).

Telekom je na ovaj način regionalnoj gaming industriji dao potpuno novu dimenziju, budući da natjecanje nije bilo namijenjeno isključivo zabavi, već je cilj bila i edukacija, promocija jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi.

Telekom eSport Championship uključivao je razne aktivnosti kojima se podsticao razvoj novih vještina kod takmičara ali i gledalaca, kao što je edukativni video materijal ambasadora takmičenja – Malajski Tapir, MarkoKC i Lobanjica, TikToker Filip Ščrbak koji je u pauzama streamova držao vježbe za istezanje i takmičarke iz Ultimate Gamera, content kreatorke koje su pričale o važnim temama kao što su „djevojke u gamingu“ i „eSport kao profesija“.

„Telekom eSports Championship, osim vrhunske zabave, pokazao je kako eSport nije samo igra, već zajednica koja povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. Drago nam je što je više od 1.300 učesnika, uz mnogobrojne gledaoce koji su sve pratili online, kroz ovo takmičenje puno naučilo, a mi ćemo nastaviti da pratimo trendove u eSportu i razvijamo eSport takmičenja s još više novih iskustva, uzbuđenja i znanja kako za same takmičare, tako i za gledaoce“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Ovogodišnji nagradni fond iznosio je 21.800 eura, a podijeljen na četiri najbolje plasirana tima u svakoj kategoriji – četiri najbolje plasirana u igri Counter Strike: Global Offensive osvojili su ukupno 15.000 eura, u igri Rocket League 4.400 eura, a u igri FIFA22 2.400 eura.

Projekat je nastao uz podršku partnera Samsung i Progame, a sve dodatne informacije i snimke Telekom eSports Championship-a moguće je pronaći na web stranici esports.telekom.com i Telekom eSports YouTube kanalu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *