Bivša direktorica Theranosa Elizabeth Holmes osuđena na više od 11 godina zatvora

Upskos svim naporima, Elizabeth Holmes će provesti narednu deceniju iza rešetaka. U petak je sudija osudio osnivačicu Theranosa na 11 godina i 3 mjeseca zatvora, plus tri godine uslovno. Sudija Edward J. Davila iz sjevernog okruga Kalifornije rekao je da vjeruje da je “njena oholost i opijenost slavom” dovela do toga da prevari investitore za više od 100 miliona dolara.

Osnivačica propalog start-up-a za testiranje krvi Theranos obećavala je revoluciju u zdravstvu, ali je žiri utvrdio da je lagala investitore o sposobnostima kompanije u potrazi za novcem i slavom. Njen slučaj je sinonim za mračnu stranu kulture u Silicijumskoj dolini pod nayivom “fake it till you make it”(lažirajte dok ne uspijete).

Otkako je u januaru proglašena krivom da je lagala investitore kako bi prikupila novac za njen startap za testiranje krvi Theranos, Holmes (38) je provela veći dio vremena tražeći novo suđenje, a zatim podnosila žalbe kako ne bi morala iči zatvor. Usred neuspjelih zahtjeva za nova suđenja, njena presuda je dva puta odlagana.

Check Also

Rudović: Uvećanje dnevnice do 80 odsto za rad nedjeljom za zaposlene u medijima bi se kosilo sa važećim zakonom

Direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Neđeljko Rudović saopštio je da bi se uvećanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.