Rekordna cijena kvadrata novogradnje u Podgorici od 1.462 eura

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novoizgrađenim zgradama u Crnoj Gori iznosila je 1.319 eura za period od jula do septembra ove godine, preliminarni su podaci Monstata.

U istom periodu, za kvadrat stambenog prostora koji je tek izgrađen u Podgorici je trebalo izdvojiti čak 1.462 eura. U primorskom regionu koštao je 1.079 eura, u centralnom regionu 612 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji bila 1.279 eura.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u trećem kvartalu 2022. godini iznosila je 1.446 eura, dok je 600 eura iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja”, precizirali su iz Monstata.

Za istraživanje o cijenama stanova u novogradnji državna centrala za statistiku koristi prosječne cijene kvadratnog metra stambene novogradnje koja je prvi put prodata na tržištu, i to prema vrijednosti koja je navedena u kupoprodajnim ugovorima. Takođe, cijena značajno zavisi od učešća solidarne stambene izgradnje, jer se prosjek smanjuje ukoliko je njihovo učešće veće.

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

Leave a Reply

Your email address will not be published.