Crnogorski san: Nacrt za evropsku budućnost

Dodajte komentar

Crnogorski san je nezavisna nevladina organizacija koju su osnovali građani Crne Gore koji žele pozitivno uticati na društvena kretanja u Crnoj Gori.  Misija ove NVO je beskompromisna, odlučna i hitna borba za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

Glavni cilj je osigurati članstvo u EU, ponuditi konkretne programe kojima će se konačno Crnoj Gori otvoriti vrata EU , ali i osigurati da političari ispune svoja obećanja. Organizacija je potpuno nezavisna od bilo kakvog parijskog uticaja, interesne grupe ili stranog aktera i predstavlja isključivo građane Crne Gore koji vjeruju u bolju i evropsku Crnu Goru.

Sada je vrijeme da se građanke i građani Crne Gore, bez obzira na partijsku ideologiju ili pozadinu – pridruže platformi koja će političare pozvati na odgovornost i osigurati ubrzan put Crne Gore ka članstvu u EU.

“Mi smo zemlja potencijala bez premca, ali su naši političari iznevjerili građane Crne Gore. Uprkos brojnim obećanjima o članstvu u EU – nečemu što bi moglo biti simbol crnogorskog sna – toliko smo daleko od onoga gdje Crna Gora treba biti“, rekao je osnivač Crnogorskog sna, Rade Vujačić.

Građanima Crne Gore predugo se daju neispunjena obećanja o ulasku u EU. Uprkos iskorišćenim milionskim EU fondovima za pripremu članstva i pregovorima koji traju 10 godina, naši su političari od 35 poglavlja zatvorili samo tri, a u prethodnih pet godina nijedno. Proevropske riječi i obećanja jednih te istih političara nijesu dovoljno dobri za crnogorske građane jer se otvorena vrata Evropske unije sve manje naziru.

„Kako političke stranke ne uspijevaju riješiti izazove s kojima se suočavaju građani Crne Gore, Crnogorski san će postaviti pet glavnih područja ekonomskih, političkih i društvenih reformi koje će podići životni standard i razviti Crnu Goru u modernu evropsku naciju. Crnoj Gori je potrebna hrabra akcija i ozbiljne reforme ako želi sačuvati svoj potencijal i svoj evropski put.“-dodao je Vujačić

Tokom narednih mjeseci, Crnogorski san će okupiti tim stručnjaka iz Crne Gore i Evrope kako bi dalje razvijali ova područja reformi. Tim će se okupiti s jednim ciljem na umu – iskorišćavanje svih potencijala Crne Gore i pozivanje na odgovornost onih koji su obećali toliko, a ispunili tako malo.

Ako vjerujete u potencijale naše zemlje i Crnu Goru u Evropskoj uniji, možete podržati Crnogorski san već danas na www.crnogorskisan.org

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *