Mask na G20 kao Čarobnjak iz Oza: Vanzemaljci, duboki tuneli, raketni prevoz

Sjedeći u mraku, odjeven u tradicionalnu indonežansku batik košulju i okružen svijećama, Ilon Mask je ponudio viziju budućnosti koja uključuje vanzemaljce, duboke tunele i raketni prevoz.

Vlasnik Tvitera obratio se putem videoveze poslovnim liderima na Baliju na marginama samita G20, a na inače crnoj pozadini vidjelo mu se samo lice i ruke, prenosi N1.

“Nestalo nam je struje tri minute prije ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku“, rekao je indonežanskom tajkunu-moderatoru Anindiju Bakrieu.

Mask je upitan zašto nije doputovao na tropsko ostrvo, a novi šef Tvitera se našalio da mu se “opterećenost poslom u posljednje vrijeme prilično povećala“ nakon što je preuzeo džina društvenih medija.

O svojoj kontroverznoj akviziciji, koja je uključila otpuštanje hiljade zaposlenih i uvođenje naknade za verifikaciju, nije puno govorio. Podržao je više videa na Tviteru i nastojanja da se kreatorima unovči sadržaj.

Razgovor je umjesto toga skrenuo na tunele iskopane duboko pod zemljom za borbu protiv gužvi, putovanje raketama preko svijeta za manje od sat vremena i otkrivanje vanzemaljskog života u svemiru.

“Možda ćemo pronaći vanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale milionima godina ranije“, rekao je.

“Mislim da bi to bilo nevjerovatno zanimljivo, otići tamo i istražiti galaktiku“, dodao je.

Izvršni direktor Tesle, proizvođača električnih automobila, zatim je govorio o prednostima tunela nad letećim automobilima u borbi protiv saobraćajnih gužvi.

“Električna vozila i tuneli apsolutno su odgovor na najgoru moguću gužvu u bilo kojem gradu, jer možete ići koliko god želite duboko dok se ne riješi gužva“, rekao je.

Osim njegovog pogleda na budućnost Indonezije kao zemlje u razvoju, razgovor se uglavnom zadržao na njegovu čudnom i hrabrom pogledu na budućnost Zemlje.

Džakarta je pozvala Maska da koristi Indoneziju kao mjesto za lansiranje svoje rakete SpaceX, ističući prednosti lokacije uz ekvator.

Ali Mask je rekao da želi da vidi raketne platforme širom svijeta koje bi omogućile ljudima da putuju “na potpuno drugu stranu svijeta“ brzinom 20 puta većom od brzine zvuka.

“Mislim da bi ovo stvarno otvorilo svijet kada biste mogli putovati bilo kuda u svijetu za manje od sat vremena“, rekao je.

Ali, uprkos svim svojim hrabrim snovima o budućnosti, preduzetnik koji se bavi električnom energijom, svemirskim otkrićima i društvenim mrežama, nije mogao da sakrije da ga zabavlja činjenica da je čak i on podložan energetskim hirovima planete.

“Samo pogledam ovaj video, kako je bizaran: sjedim ovde u mraku okružen svijećama. To je najsmješnija stvar“, rekao je Mask.

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

Leave a Reply

Your email address will not be published.