Spajić: Spremna “Evropa sad 2”, prosječna plata 1.000 eura

Dodajte komentar

Program “Evropa sad 2”, koji podrazumijeva prosječne plate od 1.000 eura, minimalne penzije od 450 eura i punu zaposlenost za sve građane pripremljen je, a realizacija bi počela odmah nakon parlamentarnih izbora, kazao je predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, nakon prve tribine tog pokreta u Nikšiću.

Spajić i zamjenik predsjednika PES Jakov Milatović su, u razgovoru za Televiziju Nikšić, ocijenili da su vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje za aktuelnu krizu.

– Ubijeđeni smo da su parlamentarni izbori najbolje rješenje za jednu pat poziciju u kojoj se Crna Gora, nažalost, našla. Mi imamo sva rješenja i za ekonomsku situaciju i za prosvjetu i za razne druge teme koje opterećuju Crnu Goru, tako da nadamo se da ćemo kroz izbore doći do razješenja ove loše situacije. Vidjeli smo da ovaj trenutni saziv parlamenta nema kapaciteta da se uhvati u koštac sa velikim problemima u kojima se država našla, mislimo i da ne reflektuje na pravi način volju građana Crne Gore. Mnoge partije koje sad u parlamentu imaju značajno prisustvo, nemaji cenzus ni na lokalnim izborima u Podgorici, mnoge druge su značajno niže, kao što je DPS, recimo, značajno niži nego što ima zastupništvo u parlamentu. Tako da mislimo da je jako bitno da se provjeri ponovo volja građana i na osnovu te volje da se izgradi jedna većina od minimum 49 poslanika koja će da rješava sve nagomilane probleme u Crnoj Gori – istakao je Spajić, kako prenosi portal RTNK.

Izbori jesu bitni, kaže on, ali se u Crnoj Gori prevashodno mora riješiti pitanje Ustavnog suda kako bi izborni proces bio legitiman i regularan do kraja.

– Jako je bitno da poslanici trenutnog saziva Skupštine budu dovoljno odgovorni prema građanima koji su ih birali i koji ih plaćaju svakog mjeseca po 2.000 eura neto zarade, da jednostavno urade osnovnu svoju obavezu i da izglasaju puni sastav Ustavnog suda. To im je jedna minimalna obaveza koja ih ne košta puno – da se skupe i da nađu jedno rješenje za to – istakao je Spajić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *