Deutsche Telekom: Neto dobit skočila, prognoze poboljšane

Deutsche Telekom je u četvrtak izvijestio da je njegova neto dobit u trećem kvartalu porasla za 77,5% na 1,58 milijardi eura (1,584 milijarde dolara) sa 889 miliona eura prije godinu dana.

Prilagođena neto dobit porasla je za 2,41 milijardu eura, u usporedbi s prošlogodišnjom 1,31 milijardom eura, objavila je kompanija.

Prilagođena zarada prije kamata, poreza, amortizacije i amortizacije nakon najmova (EBITDA AL) porasla je 8,5% na 10,5 milijardi eura, dok je neto prihod porastao 8,8% na 29,0 milijardi eura sa 26,64 milijarde eura prošle godine.

Ne računajući promjene kursa i strukture grupe, neto prihodi su veći za 0,5%.

Nadalje, Uprava planira da isplati dividendu od 0,70 € po dionici, 10% više nego prošle godine, uz odobrenje Nadzornog odbora i skupštine dioničara.

Gledajući unaprijed za fiskalnu 2022., Deutsche Telekom povisio je svoje smjernice treći put u tekućoj finansijskoj godini.

U organskom smislu, sada se očekuje da će prilagođeni EBITDA AL iznositi više od 37,0 milijardi eura, što je više od prethodnih smjernica od oko 37,0 milijardi eura.

Sada se očekuje da će prilagođeni temeljni EBITDA AL iznositi više od 35,9 milijardi eura, u odnosu na prethodnih 35,9 milijardi eura.

Sada se očekuje da će prilagođena zarada po dionici dostići više od 1,50 eura, što je više od izvornih smjernica od preko 1,25 eura.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.