Raičević: Cijene nekretnina samo mogu rasti

Dodajte komentar

Prosječna cijena kvadrata stana, u novogradnji, u Crnoj Gori, u drugom kvartalu skočila je na 1.300 eura, prema podacima Monstata 11.5 odsto više nego u istom periodu prošle godine. S obzirom da potražnja nije opala, cijene nekretnina mogu samo rasti, uvjeren je agent za nekretnine Božidar Raičević.

Za kupovinu novogradnje u Crnoj Gori, prethodnih 8 mjeseci, neophodno je, u prosjeku, platiti minimum 1.350 eura po kvadratu. Kada je riječ o starogradnji, zavisno od lokacije, cijena se kreće od 900 do 1.250 eura po kvadratu.

“Trenutno su najskuplje nekretnine preko Morače i u City kvartu. Tamo su stanovi izašli čak izmedju 2.000 i 2.500 eura po kvadratu. Najprodavanije, 1.350 eura po kvadratu, je Stari Aerodrom, Ljubović, Zabjelo, sve ostalo ide prema gore”, kazao je Raičević za Gradsku RTV.

Kako ističe, u odnosu na prošlu godinu, kvadratni metar košta 300 eura više, zbog poskupljenja građevinskog materijala, ali i velike potražnje. Poručuje da se cijene u narednih pola godine neće spuštati već samo može doći do njihovog povećanja.

“Nekretnine najviše kupuju građani Crne Gore, dok su stranci najčešće zakupci”, zaključio je Raičević.

Izvor: Gradski.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *