Bankar podcast: Ljiljana Burzan Nikolić, izvršna direktorica kompanije “BI communication”

Dodajte komentar

Gošća prve epizode Bankar pokcasta u jesenjoj sezoni bila je Ljiljana Burzan Nikolić, izvršna direktorica kompanije “BI communication”.

U razgovoru koji je sa gospođom Burzan Nikolić vodio novinar Bojan Vučinić dotakli smo se brojnih tema. Jedna od njih je žensko preduzetništvo.

Žensko preduzetništvo u Crnoj Gori ima budućnost, kazala je Burzan Nikolić u razgovoru za Bankar podcast.

“Bitno je da se stvari mijenjaju i bitno je da se broj ženskih preduzeća povećava. Vjerujem da će tih biznisa u narednom periodu biti još više”, kazala je ona.

Statistika pokazuje da žene čine 60% svih nezaposlenih u Crnoj Gori, da je samo četvrtina preduzeća u vlasništvu žena, te da je preduzetnica tek 32%

“Tradicionalna uloga žene u Crnogorskom društvu je da bude majka i da odgaja porodicu, a ne da vodi biznis. Dok god je to većinsko razmišljanje žene se teško odlučuju da prekrše to, nazovi, pravilo. Mi moramo kao društvo da se otvorimo prema onima koji se sporije razvijajau i da mijenjaju taj stav ili mišljenje jer ne vidim zašto žena ne bi bila sposobna da kao miuškarac vodi biznis”, kazala je Burzan Nikolić.

Ona kaže i da trenutna ekonomska situacija otežava pokretanje sopstvenog biznisa.

Pored projekta “100 najvećih u Crnoj Gori” koji se realizuje u proteklih pet godina, a koji ima za cilj da doprinese razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime, trenutno se realizuje projekat “Top women buisness Montenegro”. Cilj projekta je osnaživanje ženskog biznisa.

“Snaga žesnskog biznisa je slogan projekta. Želimo da osnažimo žensku poslovnu zajednicu i da pokažemo koja su to preduzeća u vlasništvu žena koja ostvaruju sjajne rezultate i da ih nagradimo. Da razgovaramo o uslovima za razvoj ženskih biznisa ali i o fondovima za finansiranje ženskih biznisa”, kazala je Burzan Nikolić.

Projekat će biti završen 30. novembra kada će biti uručena priznanja za najbolje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *