Otvaranje projekta Adriatic 42 velika vijest za Crnu Goru, ali i za cijeli jahting svijet

Dodajte komentar

Informaciju o zvaničnom otvaranju Adriatic 42 – jedinstvenom objektu za popravku i održavanje mega jahti, koje je upriličeno 28. oktobra u Bijeloj, objavili su objavili su brojni inostrani mediji, među kojima najčitaniji portal u Ujedinjenim Arapskim Emiratima WAM, Dubaimedia office, Gulf News, kao i specijalizovani portali za jahting – Superyacht Times i OnBoard online.

U tekstovima se navodi da je konzorcijum koji čine PM Holdings LLC, odnosno kompanija Investment Corporation of Dubai (ICD) i Drydocks World Dubai, kompanija DP World pokrenuo objekat za remont i popravku najvećih jahti na svijetu.

Posebno su istakli to što je prva jahta u Adriatic 42 bila upravo najveća među njima, jedrenjak Black Pearl.

Svjetski mediji osvrnuli su se i na značaj pomorske industrije u ovom dijelu Mediterana, te na nekadašnje Brodogradilište Bijela koje je iznjedrilo brojne pomorske stručnjake. Kako su naveli, uz Adriatic 42 ova industrija ulazi u novu održiviju i inovativniju etapu, a pod kormilom Drydocks World, vodećeg pružaoca usluga u ovoj oblasti.

„Otvaranje projekta Adriatic 42 i početak remonta velika je vijest za Crnu Goru, ali definitivno i za cijeli jahting svijet. Bilježimo ogromno interesovanje za naš projekat i usluge koje nudimo klijentima. I u narednom periodu nastavljamo da promovišemo zemlju kroz brojne internacionalne aktivnosti na prestižnim jahting sajmovima, a sve sa ciljem da se Crna Gora još bolje pozicionira kao najpoželjnija remontna i jahting destinacija na svijetu“, saopšteno je iz kompanije Adriatic 42.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *