I Liverpul ide u arapske ruke, cijena je pet milijardi dolara?

Investitori u Dubaiju razmatraju kupovinu Liverpula za pet milijardi dolara (4,3 milijarde funti) nakon što je vlasnik “redsa”, američka Fenway Sports Group (FSG) stavila klub na prodaju, prema izvještajima sa Bliskog istoka.

FSG je spreman da se odrekne 12 godina dugog vlasništva, objavivši u ponedeljak da će „razmotriti nove akcionare ako je to u najboljem interesu Liverpula kao kluba“.

Magazin Forbs je u maju ove godine procijenio da Liverpul vrijedi preko 3,5 milijardi funti, što je skoro 12 puta više od iznosa za koji je FSG kupio klub 2010.

Američka kompanija je postavila cijenu od četiri milijarde funti prodaju, tako je potreban izuzetno bogati pojedinac, konzorcijum ili država da preuzme klub.

Izgledi da bliskoistočni investitori kupe Liverpul čini se vjerovatna opcija zbog bogatstva zalivskih država.

U zanimljivom ažuriranju od utorka, sajt Arabian Business je izvijestio da bi Dubai International Capital (DIC) „mogao da razmotri“ da kupi Liverpul.

To ne bi bio prvi put da je DIC pokušao da preuzme klub, jer je ponuda od 360 miliona dolara (312 miliona funti) još 2007. odbijena.

Umjesto njih, Liverpul su kupili Tom Hiks i Džordž Džilet mlađi, koji su nagomilali ogromne dugove prije nego što je FSG preuzeo klub 2010.

Njukasl je prošle godine kupio Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije, a Mančester siti je od 2008. u vlasništvu City Football Group iz Abu Dabija. Francuski Pari Sen Žermen kupio je Qatar Sports Investments 2011. godine.

Izvor: Vijesti.me

Check Also

“AMB Tours” je trajekt “Prizna” kupio za 252.000 eura

Hrvatska državna brodarska kompanija “Jadrolinija” za “Vijesti” je zvanično saopštila da je 53 godine stari …

Leave a Reply

Your email address will not be published.