Britanski privrednici uskoro u Crnoj Gori kako bi ispitali mogućnosti za investicije

Dodajte komentar

Želimo da se što veći broj crnogorskih autentičnih proizvoda nađe na britanskom tržištu, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović tokom razgovora sa trgovinskim izaslanikom britanskog premijera Martinom Vikersom u Londonu.

Sastanak je bio posvećen unapređenju ekonomske saradnje i povezivanju britanske i crnogorske ekonomije, privrednika i investitora.

Ministar Đurović istakao je da je Crna Gora otvorena investiciona destinacija za britanske kompanije.

„Želimo da što veći broj britanskih privrednika bude prisutan u Crnoj Gori, jer smo zemlja sa ogromnim potencijalom za investicije u brojne sektore. Uvjeren sam da je i Britanski biznis klub koji je otvoren ove godine, odlična polazna tačka za intenziviranje naše saradnje i stimulans za poslovne ljude iz Velike Britanije da upravo kod nas razvijaju svoje biznis ideje,“ dodao je on.

Tokom sastanka se osvrnuo i na spoljnotrgovinsku razmjenu između Crne Gore i Velike Britanije, uz ocjenu da je u narednom periodu neophodno unaprijediti.

Vikers kazao je da je Velika Britanija spremna da u svim oblastima unaprijedi saradnju i odnose sa Crnom Gorom. On je potvrdio zainteresovanost britanskih investitora za ulaganja u našu zemlju, te da je izvjesna posjeta britanskih privrednika kako bi se dodatno upoznali sa investicionim ambijentom i poslovnim šansama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *