Drecun: U decembru i januaru još veća poskupljenja

Na osnovu prognoza svjetskih analitičara, u decembru i januaru čekaju nas još veća poskupljenja, smatra ekonomski analitičar Predrag Drecun.

Kazao je da postoje šanse da se Crna Gora snađe u borbi na energetskom nivou, da bude ekonomičnija, rentabilnija, ali je za to potrebreban odnos društva i političara.

“Na prvom mjestu treba nam snažan politički konsenzus, manje trvenja i koncentracija na prave društvene probleme koji u ovom trenutku nedostaje”, kazao je Drecun.

Ovo poskupljenje neće biti tako drastično, s obzirom da smo imali najjeftinije gorivo u regionu.

“Bojim se da nas u decembru, januaru čekaju veća poskupljenja. To su prognoze koje se daju na nivou svjetske analitike”, rekao je on.

Kazao je da inflacija utiče na pad životnog standarda, ali da je kod nas ona uvezena.

“Imamo mogućnost da supstituišemo uvoz u značajnoj mjeri i da se na taj način odbranimo od inflcije. Jer u ovim kriznim vremenima narodu je potrebno da se prehrani i da se grije i hladi. Mi imamo potencijal za to, a ništa ne radimo”, kazao je Drecun.

Smatra da iza inflacije stoji najviše politika, te da je cilj da se napravi monetarni haos u svijetu da bi se prešlo na digitalizovane valute koje će kontrolisati Centralna banka. Dodao je da dosta toga zavisi i od današnjih izbora u Americi.

Izvor: RTCG

Check Also

Erdogan pozvao Muska da izgradi fabriku Tesle u Turskoj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je izvršnog direktora Tesle Elona Muska da izgradi fabriku …

One comment

  1. A šta je ovo? Zašto je vijest šta Baka Vanga projektuje?

Leave a Reply

Your email address will not be published.