Rheinmetall i 4iG osnivaju zajedničko preduzeće u Mađarskoj

Dodajte komentar

Rheinmetall i 4iG blisko sarađuju od početka 2022. godine. Njihove tehnološke i regionalne snage i zajedničke ambicije za rastom čine ih savršenim spojem.

Rheinmetall je vodeći igrač u odbrambenoj industriji, gdje potreba za IT-om kontinuirano raste, i snažno je prisutan u zapadnoj Evropi – što predstavlja dvije potencijalne oblasti rasta za 4iG. Sa svoje strane, 4iG je vodeći igrač u IT industriji i ima snažan otisak u Centralnoj Istočnoj Evropi – dvije važne oblasti rasta za Rheinmetall. Strateško partnerstvo između dvije kompanije je stoga logičan korak i sada je dostiglo još jednu važnu prekretnicu. Prema danas objavljenom sporazumu, Rheinmetall i 4iG osnovali su zajedničko IT preduzeće u Budimpešti. 4iG drži 51% udjela u novoj kompaniji, dok preostalih 49% drži Rheinmetall. Početna misija Rheinmetall 4iG Digital Services LLC (R4) je pružanje IT usluga vezanih za projekte i operacije Rheinmetallovim podružnicama u Mađarskoj i širom svijeta. Na osnovu poslovnih zahtjeva i mogućnosti, novo zajedničko preduzeće planira progresivno proširenje obima svojih usluga za interne i eksterne klijente.

“Međunarodna ekspanzija je jedan od kamena temeljaca poslovne strategije 4iG-a i pokreće razvoj Grupe i naše poslovne odluke. IT zajedničko ulaganje koje su osnovali Rheinmetall i 4iG je ogroman korak naprijed, jer možemo ojačati ne samo našu poziciju u oblasti odbrambenih digitalnih usluga, već će, nakon saradnje u Mađarskoj, 4iG postati globalni partner Rheinmetall-a.” – rekao je Gellert Jászai, predsjednik 4iG grupe.

„Stvaranje ovog zajedničkog preduzeća ne samo da pokazuje našu posvećenost Mađarskoj“, izjavio je Armin Papperger, predsednik Izvršnog odbora Rheinmetall AG.

„Takođe predstavlja važan doprinos mogućnostima Rheinmetall-a u oblasti digitalnih tehnologija. Vidimo mnogo pozitivnih potencijala u saradnji sa 4iG, posebno u ovom zajedničkom preduzeću. Posvećeni smo snažnoj i plodonosnoj saradnji, što je očigledno dobitna situacija za obje strane, i 4iG i Rheinmetall”, dodao je on.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *