U Pljevljima potpisan ugovor o toplifikaciji

Dodajte komentar

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i konzorcijuma koji čine Roto-Term Pljevlja i Synergy Tech Beograd potpisali su ugovor o toplifikaciji Pljevalja, čija je vrijednost 2,5 miliona eura.

Ugovor su, u Termoeletrani (TE) Pljevlja, potpisali izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i direktor Roto-Term DOO Pljevlja Nino Begović.

Saopšteno je da je ovim dokumentom predviđeno da konzorcijum izvrši sve poslove u vezi sa izradom glavnog projekta i ostale tehničke dokumentacije cjelokupnog primarnog toplovoda od TE Pljevlja do grada po fazama i izgradnje prve faze primarnog toplovoda u dužini od cca 2,3 km.

Izvršni direktor EPCG AD Nikšić, Nikola Rovčanin, istakao je da danas svjeodočimo istorijskom trenutku, jer se radi o projektu koji se čekao 40 godina.

– Sad potpisujemo ugovor koji se odnosi na toplifikaciju Pljevalja. Toplifikaciju, koju su građani čekali toliko decenija. Toplifikaciju, uslijed čijeg je nedostatka vjerovatno trpjela i privreda, a veliki broj građana se odselio. Nadam se da ćemo već 2024. godine postojeću gradsku infrastrukturu imati priključenu na toplovod TE Pljevlja kao izvor i da će Opština Pljevlja širiti sekundardnu mrežu u godinama pred nama – rekao je Rovčanin, prenosi PR Centar.

Ocijenio je da je ovaj projekat važan i sa aspekta privrede.

– Mislim da će se nakon njegove realizacije ne samo popraviti životna sredina, već da će privrednici i investitori naći svoju šansu da ulažu u Pljevlja – kazao je Rovčanin.

Rekao je da očekuje da će početkom naredne godine biti realizovana druga faza projekta od strane Uprave za javne radove.

Direktor preduzeća Roto-Term, Nino Begović, kazao je da su zadovoljni što su sa firmom Synergy Tech iz Beograda odabrani da budu izvršioci ovog projekta, navodeći da se nada da će opravdati očekivanja EPCG .

Vrijednost ugovora je 2.495.000 eura bez PDV-a. Naznačena sredstva predstavljaju polovinu fonda koji je EPCG opredijelila za ovaj projekat, shodno svojim poslovnim planovima i Memorandumu o razumijevanju između Kompanije, Uprave javnih radova i Opštine Pljevlja.

Činu potpisivanja ugovora su prisustvovali i izvršni rukovodilac FC Proizvodnja Bojan Đordan, pomoćnik izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja Veselin Sekulić i direktor Synergy Tech Nemanja Laković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *