Morgan Stanley priprema otkaze za 50 investicionih bankara

Dodajte komentar

U američkom finansijskom gigantu Morgan Stanley razmatra se ukidanje oko 50 pozicija investicionih bankara u poslovnicama u azisko-pacifičkom regionu pošto je u njima zabilježen pad sklopljenih ugovora, navode osobe upoznate sa situacijom.

Banka sa sjedištem u Njujorku planira da smanji broj pozicija u bankarskom sektoru koje su usmjerene na kinesko tržište, uglavnom iz sektorskih timova, a otpuštanja bi mogla uključivati i niz poslova povezanih sa tržištima kapitala, navode neimenovani izvori.

Prema njihovim riječima, otpuštanja bi mogla početi ovog mjeseca, piše Bloomberg. Smanjenje broja zaposlenih biće najveće kada su u pitanju firme listirane na Wall Street-u koje posluju u Aziji.

Generalni direktor kompanije Morgan Stanley Džejms Gorman (James Gorman) signalizirao je prošlog mjeseca da bi moglo doći do otpuštanja. S druge strane, njegov kolega iz Goldman Sachs-a Dejvid Solomon nedavno je priveo kraju praksu firme da periodično otpušta zaposlene sa lošijim rezultatima.

Morgan Stanley je u Hong Kongu i Sjedinjenim Američkim Državama bila jedna od najvećih firmi za prodaju kineskih akcija u poslednjih osam godina, ispred Goldman Sachs-a i UBS grupe, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

Prekomorska prodaja akcija kineskih kompanija pala je 88 odsto u odnosu na prošlu godinu. Tržište hartija od vrijednosti u kontinentalnoj Kini i Hong Kongu prošlog mjeseca je poremećeno, nakon što je predsednik Si Đinping osigurao i treći mandat i postavio svoje pristalice na ključne pozicije, zbog čega su se javile sumnje u vezi sa uzlaznom trasom ekonomskog rasta.

Morgan Stanley je u kontinentalnoj Kini opreznije zapošljavao, pa ima manje licenci od svojih najvećih konkurenata, uključujući Goldman Sachs, UBS i JPMorgan Chase & Co. Ove godine firma je podnela zahtev za nekoliko novih licenci na kopnu trgovinu fjučersima i istraživanja, kao i za angažovanje rukovodioca sektora za hartije od vrednosti.

Izvor: Biznis.rs

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *