Srbija sa predstavnicima Amazona razgovarala o mogućnostima za povoljnije cijene u regionu

Poslovodstvo Pošte Srbije razgovaralo je s predstavnicima globalno poznate kompanije Amazon u Privrednoj komori Srbije o potencijalnoj saradnji i o tome da cijene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih. Time bi proizvodi poručeni preko Amazon platforme bili povoljniji krajnjim kupcima.

Zoran Đorđević, v.d. direktora JP “Pošta Srbije”, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamjenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Kostić, razgovarali su s predstavnicima kompanije Amazon u PKS o potencijalnoj saradnji.

Razgovarano je o tome da cijene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrijednosti manje od 50 eura oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a.

Između ostalog, na sastanku je bilo riječi o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u tom segmentu, budući da je ta američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu s Ambasadom SAD i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma.

Konferencija se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji.

Više od 160 regionalnih kompanija imalo je priliku da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama.

(RTS)

Check Also

Željezarci: Ako do ponedjeljka ne bude poziva iz EPCG, počinjemo proteste

Radnici Željezare na današnjem zboru odlučili su da čekaju do ponedjeljka 6. februara zvaničan poziv …

Leave a Reply

Your email address will not be published.