Slovaci žele da investiraju u sportski turizam i poljoprivredu

Dodajte komentar

Strane direktne investicije iz Slovačke bile su na veoma niskom nivou, ali raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u dijelu investiranja u sportski turizam i poljoprivredu.

To je rečeno tokom susreta ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Borisa Gandela, koji su razgovarali o unaprjeđenju bilateralne saradnje dvije zemlje, te potencijalima za jačanje razvojne saradnje. Takođe su konstatovali da Crne Gora i Slovačka imaju “sadržajnu saradnju, tradicionalno partnerske odnose i redovan politički dijalog”.

“Ministar Damjanović zahvalio je na snažnoj i kontinuiranoj  podršci koju Slovačka pruža evropskim integracijama Crne Gore, dok je ambasador Gandel kazao da je njegova zemlja spremna da nastavi da podstiče brži integracioni proces i  ustupa institucionalna znanja kroz tehničku podršku, kako na političkom, tako  i na ekspertskom nivou”, navedeno je iz resornog ministarstva.

Uz podsjećanje da je potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju, Gandel je izrazio zadovoljstvo rastom interesovanja slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru. Takođe su izrazili interes za razmjenom iskustava i dobrih praksi, koje bi rezultiralo snaženjem privredne saradnje i intenziviranjem ekonomskih odnosa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *