Spajić: DRI politička institucija, jedva čekam provjeru SDT-a

1 komentar

Povodom najave da je Državna revizorska institucija (DRI) dostavila je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) na ocjenu izvještaje o finansijskoj i reviziji pravilnosti završnog računa budžeta za prošlu godinu, na koje je dala duplo negativno mišljenje, bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je za „Dan” istakao da jedva čeka da SDT ili bilo koja druga institucija ispita njegov rad.

– Drago mi je da je DRI počela da održava konferencije za novinare. Radio sam u skladu sa Ustavom i zakonima i jedva čekam da SDT ili bilo koja druga institucija to i ispita – kazao je Spajić.

On je istakao i da je pitanje zašto se DRI ranije nije oglašavala ovoliko često i zašto SDT-u nije slala nalaze o nezakonitoj državnoj pomoći, aktiviranim garancijama…

– DRI je politički instruirana institucija, a to vam je sve jasno kada samo pogledate ko su članovi Senata te institucije, koji su direktno intervenisali u predizbornoj kampanji – zaključio je Spajić.

Podsjećamo, DRI je nedavno objavilai izvještaj o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti završnog budžeta, na koji je dala dvostruko negativno mišljenje. U izvještaju je tada navedeno da je došlo do prekoračenja dozvoljene potrošnje za 39 potrošačkih jedinica od ukupno 49,6 miliona eura.

(Dan)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Kaže političar koji je gazio po budžetu… Ćuti Spajiću jer si štetočina jednaka kao Vučić. Ni vijesti te ne mogu sačuvati od tebe ružnog u neznanju…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *