Luštica Bay nagrađena za najbolji projekat integrisanog grada

Dodajte komentar

Organizacija Internacionalne nagrade za oblast nekretnina (International Property Award) dodijelila je Crnoj Gori i projektu Luštica Bay priznanje za razvoj naselja mješovite namjene.

Kako je saopšteno iz kompanije Luštica Development, ovo priznanje direktno nominuje Lušticu Bay za najbolju integrisanu destinaciju u Evropi.

– International Property Awards je priznanje kojim se dobija ocjena izvrsnosti i dodjeljuje se vrhunskim stručnjacima za nekretnine rezidencijalne i poslovne namjene iz cijelog svijeta. Nagrade pomenute organizacije označavaju najviši nivo rezultata i postignuća kompanija u svim sektorima industrije nekretnina i nekretnina – navodi se u saopštenju.

Ugledna nagrada koja je otišla u ruke Luštice Bay odaje priznanje konceptu ovog izuzetnog integrisanog primorskog grada koji se razvija iz dana u dan, sa ciljem da ispuni obećanja matične kompanije Orascom Development Holding i suštinske vizije ovog projekta.

– Stvaramo jedan od najvećih investicionih projekata u jugoistočnoj Evropi, u okviru koga nastaje potpuno razvijen novi grad na samoj crnogorskoj obali. Ponosni smo što smo primili ovu prestižnu nagradu, u kategoriji koja odražava našu misiju i stremljenja. Pored nagrade i međunarodnog priznanja, želimo da kroz dalji posvećen rad i rezultate budemo trajni pokretač preduzetničkog i investicionog ambijenta u Crnoj Gori. U našoj kompaniji Luštica Development znamo kako da ostvarimo dobre rezultate, a svjesni smo i činjenice da zapravo proces stvaranja postaje sama nagrada. Ipak, na tom putu, s vremena na vrijeme, treba slaviti postignuća i prepoznati izvrsnost, i na tome smo zahvalni – izjavio je Mohamed AbuArab (Mohamed AbouArab), zamjenik izvršnog direktora i finansijski direktor Luštice Development.

Naselje koje se prostire na ukupno 690 hektara, Luštica Bay, razvija se kao najveći potpuno integrisani grad ovog tipa u Crnoj Gori i cijeloj jugoistočnoj Evropi. Luštica Bay je jedinstveni integrisani primorski grad koji nudi neuporediv spoj prirodne ljepote, sofisticiranog arhitektonskog dizajna i niza ugostiteljskih sadržaja, kao i sportskih, kulturnih i zabavnih događaja tokom cijele godine.

Inspirisan lokalnom baštinom, grad Luštica Bay je promišljeno dizajniran u skladu sa mediteranskim ambijentom, ostajući vjeran autentičnosti svog prirodnog okruženja, te odražavajući svojeistorijsko i kulturno nasljeđe.

Projekat Luštica Bay razvija kompanija Luštica Development AD, osnovana prije gotovo petnaest godina u Crnoj Gori, u vlasništvu vodećeg globalnog investitora i developera potpuno integrisanih destinacija, švajcarskog Orascom Development Holding i Vlade Crne Gore.

International Property Awards, nagrade priznate na svjetskom nivou, dodjeljuju se po regionima koji pokrivaju Evropu, Veliku Britaniju, Afriku, Aziju i Pacifik, Arapsko poluostrvo, Karibe, Centralnu i Južnu Ameriku, Kanadu i SAD. Učesnici se kvalifikuju na svom relevantnom nacionalnom nivou, a žiri je sastavljen od vrlo iskusnog tima profesionalaca u širokom rasponu disciplina iz oblasti nekretnina.

Svečane večere organizovane za nagrađene kompanije okupljaju elitu stručnjaka iz industrije nekretnina i neizostavan su dio njihovog kalendara. Prvobitno nazvane International By, ove nagrade su potom postale International Property Awards, ustanovljene kao vrhunsko priznanje koje prepoznaje i nagrađuje izvrsnost u industriji nekretnina.

Prve nagrade Property Awards dodijeljene su 1993. godine i obuhvatile su 10 nagrađenih kompanija u različitim rezidencijalnim kategorijama. Više informacija je dostupno na stranici https://propertyawards.net/about/.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *