Saudi Aramco ostvarila međugodišnji rast prihoda od 39 odsto

Dodajte komentar

Saudi Aramco je u trećem kvartalu ostvarila rast prihoda od 39 odsto i rekordne gotovinske tokove u iznosu od 45 milijardi dolara, saopšteno je iz ove naftne kompanije.

Neto prihod kompanije je u trećem kvartalu ove godine iznosi 42,4 milijarde dolara, što predstavlja značajan rast u odnosu na 30,4 milijarde dolara, koliko je ostvareno u istom periodu prošle godine, piše Financial Times.

Iz kompanije navode da je dividenda od 18,8 milijardi dolara iz prošlog kvartala plaćena u ovom i da će slična svota biti isplaćena u sljedećem tromjesečju.

“Dok na cijene sirove nafte u ovom periodu utiče kontinuirana ekonomska nestabilnost, naše dugoročne prognoze su da će potražnja za naftom nastaviti da raste do kraja decenije, uzimajući u obzir da je svijetu potrebna pristupačna i pouzdana energija”, rekao je generalni direktor kompanije Amin Naser (Amin Nasser).

Saudijska Arabija je prošlog mjeseca učestvovala u donošenju odluke Organizacije zemalja izvoznica nafte i njenih saveznika o smanjenju proizvodnje za dva miliona barela, čime se direktno suprotstavila Sjedinjenim Američkim Državama, koje su se zalagale za povećanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *