Nova Mastercard kampanja: Plaćajte mobilnim novčanicima i vraća vam se novac

Plaćanje Mastercard karticom tokom novembra omogućava korisnicima da se dodatno uvere da je u pitanju jednostavan i siguran način plaćanja, koji im pri tom donosi i keš-bek.

Naime, Mastercard pokreće novu kampanju sa povratom novca u okviru koje će svi korisnici Mastercard kartica koji plaćaju mobilnim novčanicima banaka koje su ovu uslugu omogućile, ostvare 5 eura povrata sredstava ukoliko u periodu od 1. do 30. novembra izvrše tri ili više transakcija kod domaćih trgovaca minimalne zbirne vrijednosti 30 eura.

Mobilna plaćanja – beskontaktna plaćanja koja se obavljaju putem mobilnih telefona, pametnih satova i sličnih pametnih uređaja – su sve popularnija jer su brza, jednostavna i sigurna za korišćenje. Kako bi koristili mobilna plaćanja, korisnici Mastercard kartica prije svega treba da provere da li je njihova banka među četiri banke koje su ovu opciju omogućile svojim klijentima, kao i da odluče da li će koristiti Apple Pay ili mobilni novčanik banke, u zavisnosti od toga da li koriste iOS ili Android uređaj.

Nakon što na svom uređaju pokrene aplikaciju mobilnog novčanika, korisnik bira opciju „+“ i dodaje svoju karticu bilo ukucavanjem podataka ili slikanjem kartice – tako se stvara digitalna verzija Mastercard kartice u mobilnom novčaniku, i telefon postaje spreman za plaćanje na POS terminalima, baš onako kako su građani već navikli da plaćaju platnim karticama, svuda gdje su beskontaktna plaćanja već omogućena – od supermarketa i butika, preko taksi v

ozila, restorana. Plaćanja se mogu potvrditi biometrijski, odnosno skeniranjem lica ili otiska prsta, ili ukucavanjem šifre za otključavanje telefona.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, istakla je da mobilna plaćanja postaju sve zna

čajniji trend na platnom tržištu i da prema MasterIndex Crna Gora rezultatima 62% ispitanika cijeni brzo i jednostavno platno iskustvo koje mobilni novčanici osiguravaju. Uz ostale prednosti koje su korisnici već prepoznali, tu je i podatak da 34% njih cijeni to što korišćenjem mobilnih novčanika mogu da ostvare povrat novca.

Ristić je dodala: „Kroz banke koje svojim korisnicima nude rešenja za mobilna plaćanja, građani imaju na raspolaganju različite opcije uz koje će svoja svakodnevna plaćanja učiniti još intuitivnijim i prilagođenijim savremenom dobu. Naša tradicionalna tržišna kampanja sa povratom novca je još jedan podsticaj za korisnike koji već to nijesu, da isprobaju plaćanje mobilnim novčanicima i uvere se u njihovu brzinu, praktičnost i sigurnost.“

Banke koje su svojim korisnicima omogućile plaćanja mobilnim novčanicima su: CKB, Erste banka, NLB banka i Hipotekarna banka. Tokom trajanja kampanje, moguće je ostvariti jedan povrat sredstava po kartici. Za više informacija o kampanji, molimo posjetite LINK.

O kompaniji Mastercard

Mastercard je globalna tehnološka kompanija u oblasti platne industrije. Naša misija je da pomežemo i osnažimo inkluzivnu, digitalnu ekonomiju od koje korist imaju svi i svuda time što transakcije činimo sigurnim, jednostavnim, pametnim i pristupačnim. Kroz korišćenje sigurnih podataka i mreže, partnerstava i oslanjajući se na neprocjenjive strasti, naše inovacije i rješenja pomažu pojedincima, finansijskim institucijama, vladama i poslovnim subjektima da ostvare svoj najveći potencijal. Naš koeficijent pristojnosti (DQ) je u osnovi naše poslovne kulture i svega što radimo unutar kompanije i izvan nje.  Sa vezama na preko 210 tržišta i teritorija, mi gradimo održivi svijet u kome su neprocjenjive mogućnosti svima dostupne.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.