DRI dostavila SDT-u na ocjenu izvještaje o finansijskoj i reviziji pravilnosti završnog računa budžeta za prošlu godinu

Dodajte komentar

Državna revizorska institucija (DRI) dostavila je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) na ocjenu izvještaje o finansijskoj i reviziji pravilnosti završnog računa budžeta za prošlu godinu, na koje je dala duplo negativno mišljenje, potvrđeno je Danu u DRI.

Izvještaji su dostavljeni SDT-u zbog karakteristika utvrđenih nepravilnosti. DRI je, između ostalog, utvrdila da su za vrijeme Vlade Zdravka Krivokapića prošle godine kršeni brojni zakoni, da prilivi u budžetu nijesu prikazani u skladu sa zakonom, da novac nije preusmjeravan u skladu sa zakonskim procedurama…

Vlada Zdravka Krivokapića potrošila je 29,9 miliona eura preko limita potrošnje definisanog Zakonom o budžetu za 2021. godinu, dok vlada Dritana Abazovića nije ni predložila fiskalnu strategiju Skupštini, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI). Na čelu Ministarstva finansija sada je Aleksandar Damjanović, a u 2021. godini je bio Milojko Spajić.

DRI je navela da je prethodna vlada predložila fiskalnu strategiju za period 2021. do 2024. godine 3. decembra, a da je Skupština usvojila 29. decembra prošle godine. Takođe, DRI je skrenula pažnju da 43. Vlada, koju vodi Abazović, nije predložila novu fiskalnu strategiju Skupštini, što može imati negativne implikacije na strateške pravde djelovanja i utvrđivanja jasnih limita fiskalne potrošnje koje opredjeljuju smjernice fiskalne politike.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *