Vrijedna donacija NLB Banke JU Dnevni centar Nikšić

NLB Banka uručila je vrijednu donaciju Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić u vidu novčane pomoći i poklona za svu djecu centra.

Ova javna ustanova pruža sveobuhvatan servis socijalne zaštite djeci sa smetnjama u razvoju i OSI, kojiima u okviru dnevnog boravka pruža kompleksan servis –  socijalizaciju, njegu, rehabilitaciju, radno – okupacionu terapiju, inkluziju kroz sport, ali i podršku i savjetovanje roditelja.

Donaciju je u prostorijama Dnevnog centra, direktoru Radovanu Dragniću i mališanima uručila Vesna Marojević, direktorica filijale NLB Banke u Nikšiću.

“Imajući u vidu značaj zdravstvenog sistema za jedno društvo, pažljivo osluškujemo njegove potrebe. Zato je značajan dio naših donacija usmjeren u pravcu poboljšanja uslova za rad i liječenje u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Svjesni smo važnosti sveobuhvatne brige o djeci sa posebnim potrebama, kao i napora koji zaposleni u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju  i osobe sa invaliditetom svakodnevno ulažu kako bi svojim korisnicima poboljšali kvalitet života, kako kroz rad na njihovoj socijalizaciji i integraciji u društvenu zajednicu, tako i kroz osposobljavanje za samostalnost u obavljanju dnevnih aktivnosti,  Raduje nas što će ova donacija poboljšati uslove rada i boravka u Dnevnom centru u Nikšiću” rekla je prilikom uručenja donacije Vesna Marojević.

“JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom kontinuirano nastoji poboljšati uslove rada i boravka naših korisnika. Kako bismo svoje zamisli realizovali, često je potrebna podrška naših prijatelja. Ovoga puta NLB Banka željela je dati doprinos u realizaciji nekih od pomenutih zamisli, prepoznavši trud koji ulažemo i svakodnevni predani rad. Donirana sredstva namijenili smo za kupovinu materijala za sanaciju fasade Dnevnog centra, kao i kupovinu didaktičkog materijala i neophodnog inventara u vidu školskih stolica. Osim donacije, NLB Banka je pripremila i prigodne poklone kojima su se korisnici posebno obradovali. U ime svih njih, kao i radnika ove ustanove, izražavam iskrenu zahvalnost donatoru, sa nadom da će NLB Banka i u budućnosti nastaviti aktivnosti na dobrobit svih građana Crne Gore” izjavio je direktor JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, Radovan Dragnić.

Mališani nisu krili zadovoljstvo posjetom i uručenim poklonima, a u znak zahvalnosti direktorici filijale NLB Banke poklonili su cvijeće u saksiji koju su sami napravili.

Donacija JU Dnevni centar u Nikšiću predstavlja još jednu potvrdu dugoročne opredjeljenosti i posvećenosti banke lokalnoj zajednici i poboljšanja kvaliteta života svih njenih građana.

Check Also

Erste banci uručen treći uzastopni certifikat Employer Partner

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) je treći put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom potvrdivši …

Leave a Reply

Your email address will not be published.