Vrijedna donacija NLB Banke JU Dnevni centar Nikšić

Dodajte komentar

NLB Banka uručila je vrijednu donaciju Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić u vidu novčane pomoći i poklona za svu djecu centra.

Ova javna ustanova pruža sveobuhvatan servis socijalne zaštite djeci sa smetnjama u razvoju i OSI, kojiima u okviru dnevnog boravka pruža kompleksan servis –  socijalizaciju, njegu, rehabilitaciju, radno – okupacionu terapiju, inkluziju kroz sport, ali i podršku i savjetovanje roditelja.

Donaciju je u prostorijama Dnevnog centra, direktoru Radovanu Dragniću i mališanima uručila Vesna Marojević, direktorica filijale NLB Banke u Nikšiću.

“Imajući u vidu značaj zdravstvenog sistema za jedno društvo, pažljivo osluškujemo njegove potrebe. Zato je značajan dio naših donacija usmjeren u pravcu poboljšanja uslova za rad i liječenje u zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Svjesni smo važnosti sveobuhvatne brige o djeci sa posebnim potrebama, kao i napora koji zaposleni u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju  i osobe sa invaliditetom svakodnevno ulažu kako bi svojim korisnicima poboljšali kvalitet života, kako kroz rad na njihovoj socijalizaciji i integraciji u društvenu zajednicu, tako i kroz osposobljavanje za samostalnost u obavljanju dnevnih aktivnosti,  Raduje nas što će ova donacija poboljšati uslove rada i boravka u Dnevnom centru u Nikšiću” rekla je prilikom uručenja donacije Vesna Marojević.

“JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom kontinuirano nastoji poboljšati uslove rada i boravka naših korisnika. Kako bismo svoje zamisli realizovali, često je potrebna podrška naših prijatelja. Ovoga puta NLB Banka željela je dati doprinos u realizaciji nekih od pomenutih zamisli, prepoznavši trud koji ulažemo i svakodnevni predani rad. Donirana sredstva namijenili smo za kupovinu materijala za sanaciju fasade Dnevnog centra, kao i kupovinu didaktičkog materijala i neophodnog inventara u vidu školskih stolica. Osim donacije, NLB Banka je pripremila i prigodne poklone kojima su se korisnici posebno obradovali. U ime svih njih, kao i radnika ove ustanove, izražavam iskrenu zahvalnost donatoru, sa nadom da će NLB Banka i u budućnosti nastaviti aktivnosti na dobrobit svih građana Crne Gore” izjavio je direktor JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, Radovan Dragnić.

Mališani nisu krili zadovoljstvo posjetom i uručenim poklonima, a u znak zahvalnosti direktorici filijale NLB Banke poklonili su cvijeće u saksiji koju su sami napravili.

Donacija JU Dnevni centar u Nikšiću predstavlja još jednu potvrdu dugoročne opredjeljenosti i posvećenosti banke lokalnoj zajednici i poboljšanja kvaliteta života svih njenih građana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *