Vlada stopirala izbor Borda direktora Barske plovidbe

Dodajte komentar

Vlada nije verifikovala predlog o izboru članova borda direktora Barske plovidbe, koji je ranije usvojila na sjednici. Predlog je dostavilo Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) na čijem čelu je Ervin Ibrahimović.

– Predlog za izbor članova UO nije verifikovan. Vlada će u narednim danima predložiti nove kandidate – piše u objavi Vlade Crne Gore na Tviteru.

Ministarstvo kapitalnih investicija je predložilo da u odbor direktora budu Sehera Kalender, Selvedin Tahirović, Radovan Orlandić i Slavenko Šarić. Oni su predložilči novi bord nakon što je Vladimir Božović podnio ostavku na mjesto člana borda.

Iznenađenje je bilo da je na samoj sjednici Vlada prihvatila predlog MKI, s obzirom da je među članovima odbora bio Radovan Orlandić, funkcioner DPS-, partije koja je izglasala nepovjerenje manjinskoj Vladi Dritana Abazovića.

Izbor Orlandića u odbor direktora, prije nekoliko mjeseci, naišao je na kritiku javnosti, s obzirom da je protiv njega podnijeto više krivičnih prijava od koje su najmanje tri još aktivne kod tužilaštva.

Orlandića je na ovo mjesto predložio ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, iako je upravo taj resor u januaru prošle godine, kada je ministar bio Mladen Bojanić, specijalnom državnom tužilaštvu podnio informaciju o mogućem krivičnom đelu u vezi sa kupovinom dva broda na kredit za potrebe “Barske plovidbe”.

Protiv Orlandića je podnijeta i krivična prijava zbog prekoračenja ovlašćenja 2016. godine prilikom zaključenja aneksa ugovora sa “Sea Pioneerom” kada im je suprotno volji većine u odboru direktora potpisao sniženje cijena zakupa i retroaktivna smanjio cijene pet mjeseci unazad.

Takođe, protiv njega se vodi postupak po krivičnoj prijavio za nabavku ulja i maziva za brodove, kojom je kompanija navodno oštećena za dva miliona eura.

Izvor: Dan

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *