Musk preuzeo Twitter, odmah otpustio izvršnog direktora

Dodajte komentar

Elon Musk je u četvrtak postao vlasnik Twitter-a ., otpuštajući najviše rukovodioce i ostavljajuću nedoumice o tome kako će realizovati ambiciozne planove koje je najavio za ovu uticajnu društvenu mrežu.

Izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Inc rekao je da želi da “pobijedi” spam botove na Twitteru, učini javno dostupnim algoritme koji određuju kako se sadržaj predstavlja korisnicima i spriječi da platforma postane “eho komora” za mržnju i podjele, čak i kada ograničava cenzuru.

Ipak, Musk nije ponudio detalje o tome kako će sve to postići i ko će voditi kompaniju. Rekao je da planira otpuštanja, ostavljajući otprilike 7.500. Takođe je u četvrtak rekao da nije kupio Tviter da bi zaradio više novca, već da “pokuša da pomogne čovečanstvu koje voli”.

Musk je otpustio glavnog izvršnog direktora Twittera Paraga Agrawala, glavnog finansijskog direktora Neda Segala i šefa za pravne poslove i politiku Vijaya Gaddea, prema ljudima koji su upoznati s tim. Optužio ih je da su doveli u zabludu njega i investitore u vezi sa brojem lažnih naloga na platformi društvenih medija.

Agrawal i Segal su bili u sjedištu Twittera u San Franciscu kada je dogovor sklopljen i ispraćeni su iz kompanije, dodali su izvori iz kompanije.

Izvor: Reuters

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *