Još dva projekta za zlatni pasoš, hotel “Prezident” u Budvi i hotelsko-apartmanski kompleks u Tivtu

Dodajte komentar

Na listu razvojnih projekata u sektoru turizma za dobijanje crnogorskog pasoša u okviru projekta ekonomskog državljanstva uvštena je izgradnja hotela “Prezident” u Budvi i hotelsko-apartmanskog kompleksa u Tivtu, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici i prihvatila predlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT).

MERT je prvog jula objavilo javni poziv za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na listu razvojnih i on je važio do 31. avgusta, a do isteka projekta pristiglo je sedam prijava.

Planiranom investicijom u Budvi predviđeno je da se u neposrednoj blizini gradske marine i Starog grada izgradi hotel kategorije pet zvjezdica po mješovitom modelu poslovanja sa 154 smještajne jedinice, predračunske vrijednosti 51,37 miliona eura, a namjera investitora je da u okviru hotela otvori 123 nova radna mjesta.

Planom je predviđeno otvaranje hotela za 1. maj 2026. godine. Prema projekcijama investicija bi trebalo da se otplati za 12 godina projekta, a investitor je kompanija “ALK Nekretnine” sa sjedištem u Podgorici.

Konzorcijum koje sačinjavaju kompanije “ALK Montenegro” i “Sofir” planirao je da u Tivtu u neposrednoj blizini morske obale i glavne gradske marine, izgradi hotel sa pet zvjezdica po kondo modelu poslovanja sa 77 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 22,77 miliona eura, i da otvori 82 nova radna mjesta. Planom je predviđeno da se kompletni radovi završe najkasnije do do 31. marta 2026. godine.

Za oba projekta je dostavljena bankarska garancija od milion eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *