Adžić policiji i MUP-u obećao veće plate, opremu i uniforme

1 komentar

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić održao je sastanak sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova, Nezavisnog sindikata policije na kojem su razmatrani modaliteti rješavanja aktuelnih izazova koji su predstavljeni od strane sindikata, a u odnosu na status službenika MUP-a i Uprave policije, saopšteno je iz MUP-a.

Adžić je, kako se navodi u saopštenju, istakao spremnost da “pruži punu podršku pronalaženju rješenja koja su održiva”. Precizira se kako je akcentovao značaj što skorijeg usaglašavanja i potpisivanja Kolektivnog ugovora za zaposlene i naglasio da će predstavnici Nezavisnog sindikata policije biti uključeni u radnu grupu za izradu Kolektivnog ugovora.

“Pored uređivanja prava zaposlenih kroz Kolektivni ugovor, jednako je važno i poboljšanje njihovih materijalno-tehničkih uslova za rad, nabavka opreme i uniformi. Uvećanje zarada zaposlenih kao i rješavanje stambene problematik biće prioritet u narednom periodu”, rekao je Adžić.

Kako se dodaje u saopštenju, predstavnici sindikata su izrazili zadovoljstvo sastanoma i prilikom da kroz konstruktivan razgovor, iznesu očekivanja i predloge u cilju unapređenja statusa službenika.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • nece valjda od kuce da ih donose i sami kupuju…..e, zemljo otvori se dje zivimo

    pa valjda su to osnovna sredtsva za rad koja moraju biti obezbijedjena….recite mu to

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *