Zaključili 270 ugovora o djelu

Dodajte komentar

Barske Komunalne djelatnosti (KD) na čijem je čelu Stevo Pejović (SD) dobiloje od Državne revizorsfce institucije (DRI) uslovno i negativno mišljenje na poslovanje u prošloj godini.

Poslovanje

DRI navodi daje KD lani angažovao 26 lica po ugovoru i zaključilo 270 ugovora o dj elu za sistematizovana radna mjesta, zastaje potrošeno 287 hiljada eura. U izvještaju se navodi da su ovi ugovori zaključivani zbog nedostatka kadra usljed pandemije.

U ovom preduzeću sistematizovano je 178 radnih mjesta sa 456 izvršilaca, od čega je zaposleno 312. Revizori su registrovali nepravilno upravljanje gotovinom, pa se pazar od prethodnog dana nije uplaćivao u cjelosti, već je proizvoljno ostavljan dio u kasi za depozit. Kroz blagajnu je prošle godine prošlo 1,3 miliona eura.

KD je za otplatu duga za tri kamiona za odvoz smeća Ministarstvu finansija umjesto 17 rata po 17,6 hiljada eura, koje je trebalo da uplati tokom proteklih devet godina, isplatilo nepunih pet rata, zbog čega je dug po ovom osnovu premašio 205 hiljada eura.

Finansije

KD su imale 103 hiljade eura manje prihoda od planiranih 5,1 milion, od čega iz sopstvenih izvora četiri, a iz lokalnog budžeta milion eura. U ukupnim rashodima od 4,9 miliona eura dominiraju zarade sa 3,1 milion. Potraživanja od domaćinstava iznosila su 1,7 miliona, a od firmi milion eura. Dug za održavanje groblja je 101 hiljada eura. Otpisano je 506 hiljada eura potraživanja starih preko dvije godine, a revizori su ukazali da se moraju preduzimati sve radnje kako bi naplatili potraživanja KD ne uspijeva na vrijeme da isplaćuje zarade, pa su u ovoj godini izmirene neto zarade za novembar i decembar prošle, a u martu su podnijeli zahtjev Upravi prihoda i carina za reprogram poreskih potraživanj a za posijednj a četiri mjeseca prošle godine.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *