Podnošenje zahtjeva narednih dana

Dodajte komentar

Majke sa troje i više djece koje treba da se prijave za isplatu razlike penzije za prva tri mjeseca ove godine, narednih dana moći će da podnesu zahtjev, saopštio je za “Dan vršilac dužnosti direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić.

“Mi ćemo napraviti tipski obrazac zahtjeva za isplatu ove razlike za majke sa troje i više djece, koji će biti dostavljen područnim jedinicama, au PJ Podgorica će se obraćati direktno službi za obračun i isplatu prava. One mogu i sada da se obrate i podnesu zahtjev, iako će taj obrazac biti dostupan u naredni dan ili dva”,
kazao je Aligrudić.

On je naveo da uz zahtjev treba da prilože i punu adresu stanovanja, žiro račun na koji će im se uplatiti sredstva, kao i kopiju lične karte.

Aligrudić je istakao da još uvijek nemaju tačnu evidenciju koliko korisnica ove naknade imaju pravo na razliku, ali da će i te podatke imati u narednim danima.

“Od oko 4.300 majki, odnosno korisnica ovih naknada, gruba procjena je da je oko polovine njih imalo penziju u intervalu najnovijeg iznosa najniže penzije”, naveo je Aligrudić.

Najniža penzija nedavno je povećana na 253 eura, a najstarijim sugrađanima uz penziju je obračunata i uplaćena i razlika retroaktivno od 1. januara, koja je iznosila do 450 eura.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *