Fotograf National Geographic-a u Crnoj Gori: Ovo je jedna od najljepših zemalja koje sam posjetio

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je Džordana Banksa, fotografa jednog od najuticajnijih britanskih magazina specijalizovanog za putovanja “National Geographic Traveller“.

Tokom šestodnevnog boravka u Crnoj Gori, on je obišao Žabljak, Budvu, Bar, Cetinje i Kotor, upoznao se s kulturno-istorijskim i prirodnim bogatstvima ovih područja.

“Mnogo volim Crnu Goru. Vratiti joj se i snimiti film za ‘National Geographic’ za mene je bio zadatak iz snova. Više i ne znam koliko sam puta tačno posjetio vašu prelijepu zemlju, ali svaki put otkrijem nešto novo. Siguran sam da ovo neće biti posljednji put. Uprkos mnoštvu onoga što sam vidio, još postoje mnoga mjesta koja bih želio dalje da istražim”, poručio je Banks.

Prva tri dana studijske posjete bila su posvećena obilasku nacionalnih parkova Durmitor i Biogradska gora, kao i velelepnog mosta na Đurđevića Tari koji je ga je posebno oduševio. Banks je obišao i poznate turističke lokalitete u centralnom dijelu Crne Gore – vinski podrum Šipčanik, Lipsku pećinu i Cetinje.

“Crna Gora mi se zaista ‘uvukla pod kožu’ i otkrio sam mnogo skrivenih dragulja”, kazao je fotograf National Geographic-a.

Nakon toga, fotograf je obišao Budvu, Kotor, Bar i Herceg Novi, kojima je podjednako oduševljen.

“Od svih zemalja koje sam posjetio, Crna Gora je jedna od najintrigantnijih, najljepših i najprijateljskih zemalja”, zaključio je Banks.

Ova posjeta rezultiraće fotografijama pejzaža Crne Gore, koji će biti objavljeni u članku urednice Sare Barel koja je posjetila Crnu Goru u maju takođe u organizaciji NTO CG. Povod njene posjete bila je priprema editorijala za ovaj prestižni britanski magazin, koji je Crnu Goru svrstao u jednu od sedam naprivlačnijih destinacija za odmor u 2021. godini, dodijelivši joj značajno priznanje „Best od the World“.

“Imajući u vidu da portal nationalgeographic.co.uk bilježi oko 33.000 pratilaca i 10 miliona pregleda stranice godišnje, dok se četvrtina tog broja pregleda odnosi na odjeljak o putovanjima, očekuje se da će ovaj članak sa fotografijama, koje najbolje prikazuju čari Crne Gore, doprinijeti promociji Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije na tržištu Velike Britanije i šire”, naveli su iz NTO.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *