Četiri loše navike koje treba da promijenite da vam jutro bude produktivnije

Svakako da su šanse da vaš dan bude ispunjen voljom za rad i pozitivnim mislima veće kada se probudite odmorni, ali činjenica je da se novi dan po jutru poznaje. Zato je veoma bitno da ga započnete dobrim jutarnjim navikama.

Međutim, nije dovoljno samo da u svoju jutarnju rutinu uvedete određene navike, koje će vam pomoći da budete produktivnije, već je veoma bitno da izbacite neke loše navike, zbog kojih se svakog jutra osjećate sve umornije.

Nakon buđenja prvo uzimate telefon

Ovo je jedan od glavnih krivaca zašto iz kreveta ne ustajete barem 20-ak minuta nakon buđenja i samim tim odlažete svoju produktivnost za kasnije.

Obično praktikujete večernju kupku

Uživate u tuširanju pred spavanje, ne znajući da jutarnje tuširanje drastično poboljšava vašu produktivnost. Prohladna voda će vas razbuditi i uz to će vas osloboditi nagomilanog stresa i otkloniti tragove umora.

Preskačete vježbanje

Jutarnja fizička aktivnnost obezbijediće vam potrebnu količinu pozitivne energije, uz koju ćete cio dan biti produktivni. Vježbanje podstiče lučenje endorfina (hormona sreće) u vašem tijelu. Uz to, na ovaj način ćete pustiti više kiseonika u svoje srce i pluća, što će vam obezbijediti dodatnu energiju. Dovoljno je samo 10 minuta jutarnje aktivnosti, kako biste svoj dan učinili produktivnijim.

Ne izlazite napolje, dugo nakon buđenja

Mnoga istraživanja pokazuju, da ljudi koji u svom organizmu imaju manju količinu vitamina D obično pate od hroničnog umora. Ovaj vitamin, najvećim dijelom se stvara kada je naše tijelo izloženo sunčevoj svjetlosti. Zato se preporučuje da, posebno u jutarnjim časovima, što više vremena provedemo napolju. Kada se količina vitamina D u tijelu reguliše, vaša energija raste i postajete produktivniji i poletni.

Izvor: Blic

Check Also

Bankarska kriza dovešće do pooštravanja kreditnih standarda

Stresovi u bankarskom sektoru se pomno prate u pogledu njegovog potencijala da izazove kreditnu krizu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.