Zašto treba da otvoriš račun u banci čim upišeš studije?

Dodajte komentar

Vjerovatno misliš da je otvaranje računa u banci nešto što te čeka kada postaneš ozbiljna, poslovna osoba. Sada, dok si na studijama, računaš da nema potrebe za tim. Imaš gotovinu koja ti je dostupna za sve u vezi sa fakultetom, kafe-pauze, treninge i žurke. I to je sjajno, ali otvaranje računa u banci, čak i ako si brucoš, još je sjajnije – iz bezbroj razloga.

Ako studiraš u drugom gradu, jasno ti je da je lakše da ti roditelji na račun uplaćuju novac nephodan za troškove studentskog života nego da ti ga šalju poštom, autobusom, po drugim članovima porodice i prijateljima ili daju kad dođeš za vikend. Međutim, to nije sve.

Kad imaš otvoren račun u banci, zaboraviš šta znači gubljenje vremena

Osim što ti roditelji putem mBanking aplikacije vrlo jednostavno mogu uplatiti novac gdje god se nalazili, uz pomoć iste aplikacije ti možeš plaćati račune u bilo koje doba dana i noći. Sve što ti treba jeste telefon povezan na internet. Na ovaj način možeš i slati novac društvu za poklone i zajedničke izlaske, u zemlji i ka inostranstvu. Aplikacija se preuzima besplatno, bilo da koristiš Android ili iOS uređaj, a važno je da znaš i to da ako ugovoriš mBanking uslugu, tri mjeseca nećeš plaćati naknadu za njeno korišćenje.

Još jedna sjajna stvar je što uz otvoren račun u Erste banci izdavanje debitne kartice je besplatno. To znači da više nema prepreka pri onlajn kupovini i dostavi odjeće, knjiga ili video-igara na kućnu adresu, kao ni pri aktiviranju servisa za striming filmova, muzike i serija.

Gotovina ti je uvijek dostupna, a za plaćanje karticom ostvaruješ popuste na preko 300 prodajnih mjesta 

U slučaju da ti prifali gotovine, uvijek lako možeš pronaći najbliži Erste bankomat i tako podići novac bez naknade.

U slučaju da ti prifali gotovine za plaćanje prevoza ili za trgovinu na trafikama, uvijek lako možeš pronaći najbliži Erste bankomat i tako podići novac bez naknade. Za to će ti trebati samo kartica Erste banke i postupanje po nekoliko savjeta za bezbjedniju upotrebu bankomata.

Postoji još jedna stvar sa karticom. Kada onlajn kupovina nije opcija, Erste debitnu karticu možeš koristiti za plaćanje u prodajnim objektima u zemlji i inostranstvu. Još bolja od toga je jedino činjenica da u svim crnogorskim opštinama postoje prodajna mjesta na kojima ostvaruješ popuste plaćajući karticom. Ako uočiš naljepnicu Erste povoljnosti, znaćeš da je to to. Spisak svih prodajnih mjesta sa Erste povoljnostima možeš pronaći ovdje.

Isto važi i ako koristiš iOS uređaj i plaćaš preko Apple Pay usluge, koju možeš aktivirati i koristiti besplatno i bez ikakvog odlaska u banku. Karticu u tom slučaju možeš ostaviti kod kuće, ali tek nakon odgledanog i primijenjenog uputstva za dodavanje kartice na Apple pametni telefon ili sat. Kasnije istim tim pametnim telefonom ili satom možeš plaćati – dovoljno je samo da ga približiš POS terminalu i to je sve.

Freelance poslovi, honorarni angažmani i studentski krediti

Uz pomoć Erste info servisa u svakom trenutku imaš informaciju o prilivima, odlivima i stanju na računu.

Ako razmišljaš o studentskom kreditu ili imaš želju da hobi pretvoriš u izvor prihoda, da bi ti novac bio uplaćivan, potrebno je da imaš otvoren račun u banci. Ovo važi bilo da imaš ideju o poslovima preko freelance platformi, sezonskim poslovima ili o radnom angažmanu preko Studentske zadruge.

Na kraju, uvid u prihode i rashode mora da postoji kako bi se moglo voditi računa o ličnim finansijama. Ako misliš da je to sa plaćanjem karticom nemoguće, razuvjerićeš se kad čuješ za Erste info. Uz pomoć ovog servisa u svakom trenutku imaš informaciju o prilivima, odlivima i stanju na računu. Ti biraš kombinaciju kanala putem kojih želiš da primaš obavještenja. U ponudi su SMS, Viber i eMail.

Nema greške sa otvaranjem računa u banci, pa čak i ako ne planiraš da odmah iskoristiš sve opcije koje ti to pruža. Ukoliko dijeliš naše mišljenje, to znači da je vrijeme za naredni korak – popunjavanje online zahtjeva za otvaranje računa. Nakon toga te čeka samo jedan odlazak u tebi najbližu filijalu banke, u vrijeme koje ti najviše odgovara. Čekamo te. 🙂

Izvor: Erste banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *