Komisija za tržište kapitala planira da zaradi 20.000 eura

Dodajte komentar

Komisija za tržište kapitala planira da sljedeću finansijsku godinu završi sa viškom prihoda nad rashodima u iznosu od 19.253 eura, a taj novac Komisija će iskoristititi za potrebe unapređenja poslovanja.

Ovo se navodi u predlogu finansijskog plana rada Komisije, koji je predat u skupštinsku proceduru na usvajanje.

Prihodi su projektovani na 771 hiljadu eura. Najviše se očekuje, u iznosu od 109 hiljada eura, od naknade za vršenje nadzora i kontrole, za objavljivanje finansijskih izvještaja emitenata planirano je 88 hiljada eura, za evidentiranje emisija kada se hartije od vrijednosti emituju unaprijed poznatim sticaocima 85 hiljada eura, za kontrolu godišnjih izvještaja investicionih fondova 73.200 eura, od naknada za evidentiranje zatvorenog prospekta za zatvorenu ponudu emisije hartija od vrijednosti 70 hiljada eura i isto toliko od naknade za smanjenje kapitala…

Ukupni rashodi iznose 751.847 eura, od čega se 35 hiljada eura odnosi na rezerve.

Prema predlogu za 24 zaposlena planirano je da se na njihove bruto plate potroši godišnji trošak od 392.064 eura, što čini više od polovinu ukupnih rashoda. Dodatnih 21.403 eura će se izdvojiti za zimnice i ostale naknade zaposlenih, dok će na službena putovanja otići 34.380 eura. Rashodi za materijal i usluge planirani su na 56 hiljada eura, dok su ostali poslovni rashodi 126 hiljada.

U predlogu plana se navodi da se ključni prioriteti odnose na kreiranje podsticajnog poslovnog okruženja, te da će se nastaviti aktivnosti vezane za usvajanje Zakona o alternativnim investicionim fondovima, Zakona o otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom i Zakona o penzionim fondovima.

Dodali su da će usklađivanje supervizije kroz sprovođenje i primjenu pravila Evropske unije predstavljati ključni prioritet.

”Komisija će posebnu pažnju posvetiti istraživanju i razvoju tržišta kapitala, posebno u dijelu digitalizacije tržišta, novih finansijskih instrumenata, primjeni naprednijih tehnoloških riješenja u trgovanju i regulaciji tržišta kapitala”, piše u predlogu planu.

Komisija za tržište kapitala je nezavisno regulatorno tijelo osnovano radi uređivanja i nadzora izdavanja hartija od vrijednosti i njihove trgovine.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *